![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Porridge
Typické Írske raňajky:) samozrejme hneď po Full irish breakfast:)..... a naozaj dobrotka:-*
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sedliacka kapusta
Táto kapusta sa začína variť od mäsa až potom kapusta. Kapustu kyslú používam v konzerve, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Polievka z rúry
Akosi sme ochoreli chrípkou, veľmi vhod prišla polievka z kuraťa a zároveň to bolo také pohodlné...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Muflonie stehno na staročeský spôsob
Stehno necháme odležať v rozdrvených borievkach, umyjeme ho a osolíme. Loj alebo slaninu nakrájame, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiaky trochu inak
V jednej chvíli sa mi zazdalo, že obyčajné varené zemiaky ako príloha sú trochu obyčajné, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Guláš s jahňacím mäsom
Podľa môjho názoru, najchutnejšie guláše varia muži. Napriek tomu, guláš pripravovaný podľa tohto receptu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakovo-šunkové guličky do polievky
Výborná zavárka do vývaru, cesnačky, alebo cibuľačky :-)))
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Parížsky ??? šalát
Tie otázniky v názve receptu sú tam preto lebo šalát som pripravoval pre kamarátku čo mala na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rezy... na Vianoce
Našla som receptik na internete, asi pred rokom tento pekny kolačik. Išli Vianoce tak som skúsilla...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekané paradajkové rúrky s bryndzou
Cestoviny uvaríme do chrumkava. Vajíčka rozšľaháme so šľahačkovou smotanou, s polovičnou dávkou drvených paradajok,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chuťovky s údeným lososom
Tavený syr vyšľaháme s kyslou smotanou a ochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Žemličky rozpolíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečená plnka s kapustou
Tento recept je vlastne spojenie dvoch receptov a to Stratené kura /50739/ a Ďurova kapusta /61673/...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bombová nátierka z údenej makrely
Makrelu natrhame na väčšie kusky , pridame vnat, smotanu, korenie, citr. štavu a kôru, chren a dobre...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Veľkonočná Panenka v závoji a všeličo iné
Tento recept sa u nás robil vždy na zabíjačku. Urobili sa dve šišky, jedna k...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slaný koláč so špenátom a fetou
Tento koláč je na slano a je veľmi obľúbený v Grécku, v krajinách Stredomoria, Blízkeho...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pstruh na masle, na citrusoch a tymiáne s petržlenom
Máme veľmi radi z rýb práve pstruha. Pripravila som ho s pomarančmi a citronom, ktoré...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karamelové rezy
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme olej, mlieko, múku s práškom do...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Segedínsky guláš podľa ČSN
Pozerala som si YT a ponúkol sa mi recept na segedínsky guláš, ktorý som sa chystala variť....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečený guláš so zemiakovou prikrývkou
Jednoduchšie by to snáď už ani nešlo. Na toto hlavné jedlo stačí pekáč, rúra a minimum vášho času na prípravu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnené kuracie prsia Kiskörös
Do kuracích pŕs urobíme nožom kapsu a naplníme ju husacou pečeňou. Zvonku osolíme, okoreníme a na vymastenom pekáči upečieme v rúre...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené jahňacie koleno na čiernom pive s karlovarskou knedľou
Predvarené kolená dáme na plech s nakrájanou cibuľou a nasekaným cesnakom a trochou vývaru. Zaprášime paprikou, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Liptovský švábovník
Cesto: Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások a spolu s ostatnými surovinami spolu vypracujeme polotuhé...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Parená knedľa s rožkom, alias hóskové knedlík
U nás doma na Barčianskej aj na Komenského, sme knedľu pripravovali zásadne na pare. K...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilované bravčové rebierka v marináde
Bravčové rebierka budú hviezdou každej letnej grilovačky. Mäso má najlepšiu chuť až pri kosti, preto...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Obrátené hovädzie rezne
Mäso nakrájame na plátky. Okoreníme, osolíme a rezne naklepeme v strúhanke.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečená mrkvová polievka
Krásne voňavá polievočka pripravená z pečených prísad je vďaka pridaniu limetky aj veľmi svieža. Najlepšie chutí...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Staročeské štercle
Znáte štercle? Tento recept pochází ze staré Šumavy. Bývalo to časté jídlo chudých lidí. Je...