Omáčka Aioli
Aioli je juhofrancuzska studena omacka, ktora sa podava k teplej varenej zelenine, k studenym masam,...
Bravčový bôčik s červenou kapustou a knedľou
Tento bôčik robím rada, lebo ho máme radi.
Malinová torta s osviežujúcim tvarohovo-mascarpone krémom a čokoládovo-orieškovým korpusom
Vyzerá možno jednoducho a obyčajne, jej príprava je pomerne nenáročná, ale jej chuť je božská....
Kurací perkelt s nokedlami
Obľúbené jedlo. Kuracinku robíme často v rôznych obmenách aj s rôznymi prílohami...
Slivkové gombóce podľa mojej mamy
Najlepšie slivkové gombóce sú väčšinou tie od mamy ❤ U mňa to platí tiež, lebo lepšie som zatiaľ ešte nikde inde nejedla....
Černicové makrónky
Ako sa hovorí "keď musíš, tak musíš". Strašnú chuť som na tieto malé mršky mala a chcela som vyskúšať nový recept...
Vianočná kapustnica
Toto je pôstna kapustnica na štedrý deň pretože u nás sa už tradične drží pôst až do...
Syr bez vyprážania
Dobré kamarátky mi na internet posielajú aj rôzne recepty a tento ma zaujal, tak robím dnes na...
Cuketové tacos
Receptů na zpracování cuket není nikdy dost, tak přináším další inspiraci. Moje recepty a fotografie...
Koláč z kysnutého cesta plnený čokoládovým pudingom a marhuľami
Tento recept je asi 2 roky starý. Je teplo, mám uvarené zo včera, tak...
Cuketový chlieb s tekvicovými semienkami
Dnes 17. marca Iri na celom svete oslavuju sviatok sv. Patrika. K tymto oslavam...
Zasnežené medovníčky
Existuje množstvo receptov na medovníky, verím, že každý z Vás už má ten svoj NAJ...
Tortilla – španielska omeleta so zemiakmi
V stredne veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme na kocky alebo na plátky pokrájané zemiaky a cibuľu nakrájanú nadrobno. Pražíme na...
Tango rezy
Tento recept ma oslovil na stránke Webcukráreň. samozrejme som si ho upravila a teším sa vynikajúcej...
Hlivová smotanová polievka s chipsami
Jednoduchá a veľmi rýchlo hotová polievka z hlivy. Vrch som ozdobila chrumkavými chipsami taktiež z hlivy....
Rizoto s mletým mäsom
Na oleji necháme urestovať nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme mleté mäso, ktoré dobre premiešame...
Toskánsky baklažán
Baklažán sa dá pripravovať na neuveriteľne veľa spôsobov, jeden z mojich najobľúbenejších je toskánsky baklažán...
Zapekané rizoto s párkom a lečom
Prebratú a umytú ryžu necháme odkvapkať. Na rozohriatom oleji ryžu opražíme, zalejeme 600 ml vody...
Také Slovenské, také jednoduché...
Po prečítaní nedávno pridaného diskusného príspevku od @camembert - Typické Slovenské Jedlá - som sa rozhodol, ...
Bravčové karé kúsky so zelerovými nervami
Na pečené „kurátenko“ bolo u nás vyhlásené jeMnosmerné embargo. Som doma sám, v chladničke kilový...
Škvarkové vytláčané sušienky
Tento receptík je veľmi starý . Ja ho mám rada preto, že si môžem v predstihu a...
Focaccia paradajková
Focaccia je úžasná v tom, že je variabilná, pripravíte si ju s tým, čo...
Tuniakové penne
Zdravý rýchlik so zodpovedne vyloveným proteínom. Samozrejme, nesmie chýbať čerstvá červená cibuľa, kapary, ...
Kapustové posúchy
Z múky, kvásku, oleja a žĺtka vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Kapustu postrúhame,...
Plnená vianočka
Dosť často pečiem vianočku, tak som si povedala, že skúsim aj trochu inač. Podarila sa a je...
Banánová minitortička s parížským krémom
Táto tortička bola urobená len tak popri inom pečení.
Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravovala na drienkovom lekvári a bielom víne.
Liptovské pirohy
Rozky si nakrajame na kocky, zalejeme mliekom tak aby zmakli ale neboli moc rozflakane, musi to byt...