Slivková omáčka s údeným mäsom

maarianna - fotkamaarianna, 7. januára 2010
Slivková omáčka s údeným mäsom
Foto: maarianna
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
4 PL
6-7 PL
800-1000 ml
5 kociek
1 lyžička
 2x3 cm




Postup

  1. 1

    Údenú krkovičku uvaríme

  2. 2

    Do kastróla dame olej pridáme múku a urobíme svetlú zápražku.Zalejeme 1 litrom vody, postupne vmiešame lekvár, ak máme slivky v rume môžeme pridať.Potom pridáme cukor štipku soli a mletú škoricu.Miešaním sa všetko spojí, omáčka stmavne a zhustne pred koncom pridáme prúžok citrónovej kôry. Ked omáčku dovaríme kôru vyberieme aby nezhorkla

  3. 3

    Podávame so žemlovou knedlou, výborné je aj zo zemiakovou kašou

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia