Foto: maarianna
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Údenú krkovičku uvaríme
- 2
Do kastróla dame olej pridáme múku a urobíme svetlú zápražku.Zalejeme 1 litrom vody, postupne vmiešame lekvár, ak máme slivky v rume môžeme pridať.Potom pridáme cukor štipku soli a mletú škoricu.Miešaním sa všetko spojí, omáčka stmavne a zhustne pred koncom pridáme prúžok citrónovej kôry. Ked omáčku dovaríme kôru vyberieme aby nezhorkla
- 3
Podávame so žemlovou knedlou, výborné je aj zo zemiakovou kašou
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu