Foto: timara
Hríbova sezóna pokračuje...tak teraz pre zmenu cestoviny. Inšpirovala som sa talianským receptom, kde boli uvedené šampiňóny a sušené hríby. Ale s čerstvými dubákmi boli Zobraziť celý popisHríbova sezóna pokračuje...tak teraz pre zmenu cestoviny. Inšpirovala som sa talianským receptom, kde boli uvedené šampiňóny a sušené hríby. Ale s čerstvými dubákmi boli cestoviny voňavejšie a neodolateľnejšie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vo väčšom množstve osolenej vody uvaríme cestoviny (al dente). Medzi tým si pripavíme omáčku tak, že na olivovom oleji opečieme na plátky nakrájané dubáky, osolíme, okoreníme a pridáme na drobno nakrájaný cesnak. Časť opečených dubákov som si odložila bokom.
- 2
K dubákom v panvici pridáme šťavu z polovice citróna, na drobno nasekanú petržlenovú vňať a prilejeme smotanu (v pôvodnom recepte bola uvedená kyslá smotana).
- 3
Omáčku už iba prehrejeme a vsypeme k nej cestovny. Ak je treba dochutíme ešte soľou, korením alebo citrónovou šťavou. Premiešame. Servírujeme ešte horúce. Ja som ich prizdobila opečenými dubákmi (ktoré som si odložila) a čerstvou petržlenovou vňaťou. Kto má chuť, môže ešte posypať parmezánom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu