Tagliatelle s hríbami

timara - fotkatimara, 10. septembra 2013
Tagliatelle s hríbami
Foto: timara

Hríbova sezóna pokračuje...tak teraz pre zmenu cestoviny. Inšpirovala som sa talianským receptom, kde boli uvedené šampiňóny a sušené hríby. Ale s čerstvými dubákmi boli Zobraziť celý popisHríbova sezóna pokračuje...tak teraz pre zmenu cestoviny. Inšpirovala som sa talianským receptom, kde boli uvedené šampiňóny a sušené hríby. Ale s čerstvými dubákmi boli cestoviny voňavejšie a neodolateľnejšie.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
200 g
3 strúčiky
100 ml




Postup

  1. 1

    Vo väčšom množstve osolenej vody uvaríme cestoviny (al dente). Medzi tým si pripavíme omáčku tak, že na olivovom oleji opečieme na plátky nakrájané dubáky, osolíme, okoreníme a pridáme na drobno nakrájaný cesnak. Časť opečených dubákov som si odložila bokom.

  2. 2

    K dubákom v panvici pridáme šťavu z polovice citróna, na drobno nasekanú petržlenovú vňať a prilejeme smotanu (v pôvodnom recepte bola uvedená kyslá smotana).

  3. 3

    Omáčku už iba prehrejeme a vsypeme k nej cestovny. Ak je treba dochutíme ešte soľou, korením alebo citrónovou šťavou. Premiešame. Servírujeme ešte horúce. Ja som ich prizdobila opečenými dubákmi (ktoré som si odložila) a čerstvou petržlenovou vňaťou. Kto má chuť, môže ešte posypať parmezánom.

Diskusia k receptu

iwuska
nadherne vyzeraju, este keby mi tak mal kto vybehnut nazbierat :)
timara
som rada, že sa vám pozdávajú a ak vyskúšate dúfam, že budú chutiť :)