Foto: paploska
Tento recept som našla v časopise, mierne upravila a vyskúšala. A verte, ani tí s intoleranciou neodolali. Je výborný :-)
porcie
príprava
Postup
-
1
Celý postup je veľmi jednoduchý. Deň vopred vymiešame jogurt so štipkou (naozaj štipkou :-) soli. Najviac sa mi osvedčil Sleský jogurt, ale dnes som ho nezohnala. Pripravíme si sitko, misku a utierku, ktorú sme nevymáčali v aviváži a chemickom prášku na pranie. A ak áno, tak ju preperte v horúcej vode. Jogurt v sitku a utierke prikryjeme a necháme 24 hod. odtiecť v chladničke.
-
2
Na druhý deň získame krásny, tuhý jogurt zbavený vody (asi 3 dc).
-
3
To len, aby ste videli koľko vody je v jogurte.
-
4
Jogurt vyklopíme do misky, pridáme 2 PL lyžice kvalitného kakaa, 1 PL medu a 1 PL práškového trstinového cukru. Poriadne premiešajte a dochucujte podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť. PS: nabudúce vyskúšam pridať len vanilku :-) už sa teším.
/havino - dodatočne ďakujem za skvelý nápad, vďaka ktorému moje deti začali jesť mliečne výrobky/ Časom som však na zaočkovanie mlieka namiesto jogurtu z obchodu začala používať pravé bulharské baktérie a následne z nich vyrobený jogurt. Prekapaný jogurt sa dá potom použiť na veľa spôsobov- na sladko aj na slano. S cesnakom, soľou a bylinkami získate skvelú nátierku alebo omáčku ku grilovanému mäsu, ktorá sa nezačne na stole roztekať ani v najväčších horúčavach. Len tak s cukrom je skvelý na letný ovocný koláč. Nepotrebujete žiaden stužovač, nebude sa roztekať a unesie aj vrstvu ovocia.
@datana potešila si ma, dakujem Ti touto cestou