Termix ako za starých čias fotorecept

paploska - fotkapaploska, 2. októbra 2014
Termix ako za starých čias (fotorecept)
Foto: paploska

Tento recept som našla v časopise, mierne upravila a vyskúšala. A verte, ani tí s intoleranciou neodolali. Je výborný :-)

3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

800 g
štipka
2 PL preosiate
1 PL práškový
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celý postup je veľmi jednoduchý. Deň vopred vymiešame jogurt so štipkou (naozaj štipkou :-) soli. Najviac sa mi osvedčil Sleský jogurt, ale dnes som ho nezohnala. Pripravíme si sitko, misku a utierku, ktorú sme nevymáčali v aviváži a chemickom prášku na pranie. A ak áno, tak ju preperte v horúcej vode. Jogurt v sitku a utierke prikryjeme a necháme 24 hod. odtiecť v chladničke.

    Termix ako za starých čias (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň získame krásny, tuhý jogurt zbavený vody (asi 3 dc).

    Termix ako za starých čias (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    To len, aby ste videli koľko vody je v jogurte.

    Termix ako za starých čias (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jogurt vyklopíme do misky, pridáme 2 PL lyžice kvalitného kakaa, 1 PL medu a 1 PL práškového trstinového cukru. Poriadne premiešajte a dochucujte podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť. PS: nabudúce vyskúšam pridať len vanilku :-) už sa teším.

    Termix ako za starých čias (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Robievam stečené jogurty naslano, vyskúšam aj tento "termix" Len taká malá poznámočka - asi si myslela jogurt Selský že? Vynikajúci je aj Pilos z Lidla, ten plnotučný, tmavomodrý
Prekvapkané jogurty robievam aj ja. Vďačím za to receptu tu na Vareche  varecha.pravda.sk/recepty/domaci-jogurt-velmi-husty/44106...
/havino - dodatočne ďakujem za skvelý nápad, vďaka ktorému moje deti začali jesť mliečne výrobky/ Časom som však na zaočkovanie mlieka namiesto jogurtu z obchodu začala používať pravé bulharské baktérie a následne z nich vyrobený jogurt. Prekapaný jogurt sa dá potom použiť na veľa spôsobov- na sladko aj na slano. S cesnakom, soľou a bylinkami získate skvelú nátierku alebo omáčku ku grilovanému mäsu, ktorá sa nezačne na stole roztekať ani v najväčších horúčavach. Len tak s cukrom je skvelý na letný ovocný koláč. Nepotrebujete žiaden stužovač, nebude sa roztekať a unesie aj vrstvu ovocia.

Pridaj komentár k receptu: