12-hodinová kačica fotorecept
Foto: kimlo
Doteraz som vždy piekol kačicu na pomalo asi 5-6 hodín, až som objavil recept s 12-hodinovým pečením, tak som sa rozhodol
ho vyskúšať. Zobraziť celý popisDoteraz som vždy piekol kačicu na pomalo asi 5-6 hodín, až som objavil recept s 12-hodinovým pečením, tak som sa rozhodol
ho vyskúšať. Pôvodne som chcel použiť PH, ale kačka sa mi tam nezmestila, tak som zvolil klasický liatinový pekáč. Na prípravu
si treba naplánovať čas, aby sa výsledok dostavil na stôl v čase stanovenom na obed alebo večeru.
Zdroj: internet
Postup
-
1
Kačicu začneme upravovať deň pred pečením, a to tak že ju najprv opláchneme zvonku aj vnútra studenou vodou a osušíme. Hrubšiu kožu opatrne narežeme, aby pustila tuk. Dobre nasolíme, soľ vtierame aj do záhybov, pod krídla a nasolíme ju aj zvnútra. Posypeme celou rascou a prikrytú uložíme do chladničky do druhého dňa, najlepšie v pekáči, v ktorom sa bude piecť.
-
2
Na druhý deň ju necháme asi 2 hodiny aklimatizovať pri izbovej teplote. Rúru rozohrejeme na 90 °C. Kačicu podlejeme mliekom, prikryjeme, a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 7 hodín bez otvárania rúry a podlievania. Ja som začal večer o 20.00.
-
3
Po 7 hodinách skontrolujeme a zvýšime teplotu na 120 °C. Pečieme prikryté ďalších 5 hodín. Už vtedy je byt krásne prevoňaný typickou vôňou.
-
4
Poslednú hodinu už len priebežne kontrolujeme a občas prelejeme pusteným výpekom a tukom. Na záver tuk naberačkou odoberieme, zvýšime teplotu na 200 °C a kačicu zapečieme dozlatista. Je 8 hodín ráno a my máme hlavnú časť obeda hotovú.
-
5
Po čiastočnom vychladnutí rozporciujeme.
-
6
Takto pečená kačica má lahodne mäkké a šťavnaté mäso. Podávame s dusenou červenou kapustou, s knedľou alebo lokšami. Kapustu prelejeme výpekom a lokše omastíme vytopeným tukom.
vyskusaj, uvidis
Pravdu máš, nebíčko v papuľke, mäso sa len tak rozplývalo 😋
Som rád že niesom sám čo má rád pomalé pečenie. Kačka nemala chybu… 😋
Máš pravdu, pomalé pečenie pristane každému mäsu, čím dlhšie a nižšia teplota, tým iný level.
Smelo doporučujem, určite bude spokojná celá rodina 😋
Okrem spevu aj výborne chutila 😉😋
Áno je tam rozdiel, akékoľvek mäso pečené dlho pri nízkej teplote je mäkké a šťavnaté až sa rozplýva na jazyku. Treba vyskúšať.
Zdĺhavé ale stojí to za to. Preto sa na to aj preba pripraviť a rozplánovať si to, skvelý výsledok sa dostaví sám. 😉
Ja ďakujem za komentár, určite neobanuješ. 😉
Ja nepeciem prvý krát :) len zo svojej skúsenosti viem že už po 5hodinach je kačica makucka
Zasmála jsem se poznání, že kačka do PH nevlezla. Ale menší výtisk z řetězce by se tam při troše dobré vůle vlezl.
Kačica vyzerá výborne !!!
Vďaka za pochvalu, kačka je z obchodu, kupoval som chladenú, mala cca 2,5kg. V mojom 3,5 litrovom PH by jej bolo pritesno, tak som ju dal pokojne vyvaľovať do liatinového pekáča. Zvládla to a odmenila sa mi lahodnou chuťou :-)
Tiež som piekaval aspoň 5-6 hodín, takto som len vyskúšal, a zistil som že aj malé kostičky sa akoby rozplynuli a väčšie stačilo ľahko vybrať, nebolo na nich kúska na obhrýzanie... :-)
Vyskúšaj a neobanuješ, len si to treba naplánovať... :-)
Máš pravdu kamarát, v poslednej dobe robím na pomalo takmer všetky dusené mäsá, najmä v PH, a pečené v pekáči.