Röstli

calawen - bez fotkycalawen, 29. októbra 2010

vraj švajčiarske jedlo, ktoré ma naučil pripravovať manžel

30 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

 -hrášok,mrkva,kukurica




Postup

  1. 1

    zemiaky ošúpeme a na hrubo nastrúhame.

  2. 2

    Zapekaciu nádobu vymastíme olejom.

  3. 3

    Do nádoby dáme polovicu zemiakov - tak, aby zakryli dno nádoby. Posolíme. Dáme vrstvu mrazenej zeleniny - tak, aby zakryli zemiaky. Na to dáme na tenko nakrájané pásiky slaniny - tak, aby zakryli zeleninu. Na slaninu dáme na jemno nastrúhaný tvrdý syr - tak, aby zakryl slaninu. Na záver vsrtvu zemiakov - tak, aby zakryli syr.

  4. 4

    Zapekacu nádobu prykrijeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre cca 2 hodiny. Počet porcií sa odvíja od veľkosti zapekacej nádoby.

Diskusia k receptu

marianne69
Ja mam taketo jedla velmi rada a s nahrubo nastruhanymi zemiakmi sme to este nejedli,pre zaujimavost to skusim,dam vediet...:-)))jednoduche jedlo a potesi
evanaaa
Tak takéto rostli ( rosti ) som ešte nevidela, ale nech je to čo chce, musí to byť dobré a ja to musím raz urobiť, možno už skoro.
calawen
Predtým, než mi to manžel ukázal, nepoznala som to, prvýkrát to pripravil on a predstavil mi to pod tymto nazvom, ja len odovzdavam dalej...
vierocka63
U nas to predavaju vo velkosti zemiakovych placiek a natieraju ich apfelmussom-na Slovensku Jablkova detska vyziva.Prvy raz som si nevedela predtavit,ze to moze niekomu aj chutit,ale ked som ochutnala....mnam!!!Apropo ked ziskam recept,tak napisem.Uz som skusala bez receptu a nepodarilo sa..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia