vraj švajčiarske jedlo, ktoré ma naučil pripravovať manžel
30 minút
príprava
príprava
120 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
zemiaky ošúpeme a na hrubo nastrúhame.
- 2
Zapekaciu nádobu vymastíme olejom.
- 3
Do nádoby dáme polovicu zemiakov - tak, aby zakryli dno nádoby. Posolíme. Dáme vrstvu mrazenej zeleniny - tak, aby zakryli zemiaky. Na to dáme na tenko nakrájané pásiky slaniny - tak, aby zakryli zeleninu. Na slaninu dáme na jemno nastrúhaný tvrdý syr - tak, aby zakryl slaninu. Na záver vsrtvu zemiakov - tak, aby zakryli syr.
- 4
Zapekacu nádobu prykrijeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre cca 2 hodiny. Počet porcií sa odvíja od veľkosti zapekacej nádoby.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu