Foto: kukulienka71
Jedlo našich predkov.Jednoduché,rýchle,lacné a chutné:-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme,polovicu z nich pokrájame a dáme variť do mierne osolenej vody trochu väčšieho množstva ako obvykle. Druhú polovicu očistených zemiakov zatiaľ postrúhame, osolíme a pridáme toľko hladkej múky,aby sme dostali haluškové cesto.K takmer uvareným zemiakom cez haluškáreň alebo z lopárika hádžeme halušky a dovaríme spolu do mäkka,scedíme. Jedlo podávame poliate na masti opraženou slaninkou s cibuľou a jemne posypeme červenou mletou paprikou. Až keď sa nám skoro minul obed,napadlo ma,že máme vyrezávané drevené korýtka,vhodné na servírovanie tohoto regionálneho jedla,takže sa tam už ušlo len málo:-) Nie sú to síce svetoznáme bryndzové halušky,ale spestrenie nezaškodí;-)
musí byť skutočne výborný, mám dobrú chuťovú predstavivosť.
***** ti po zásluhe patrí
vdaka.
1*****