Orechovo-jablkové pité fotorecept
Foto: luwinka
Pre nás v rodine výborný koláčik. Piekla som v plechu s rozmermi 18x23 cm.
porcií
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
130 g |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
trochu |
|
Plnka: | |
6 ks postrúhané |
|
2 hrste |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
Na posypanie : | |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín urobíme cesto, ktoré necháme v chladničke aspoň pol hodiny odpočívať.
-
2
Potom keď už ho máme z chladničky von, tak ho dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 2 diely.
- 3
Prvý diel vyváľkame na doske na veľkosť plechu.
- 4
Plnka: Jablká ošúpeme, postrúhame, šťavu z nich vytlačíme a dáme ich do hrnca dusiť, ale len na krátku dobu na miernom ohni. Treba to sledovať. Necháme ich vychladnúť.
- 5
Potom k jablkám primiešame pomleté orechy, škoricový a vanilkový cukor a pridáme 1 lyžicu rumu. Všetko dobre vymiešame spolu dokopy.
- 6
Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou. Položíme do neho prvý vyvaľkaný diel cesta, pritlačíme až po okraj plechu a nanesieme plnku. Druhý diel tiež vyvaľkáme a prenesieme ho pomocou valčeka a položíme ho na vrch a trochu pritlačíme rukami a hlavne na okrajoch popritláčame ešte prstami. Vidličkou popicháme vrch cesta, aby sa pri pečení koláčik neodul.
- 7
Pečieme v rozohriatej rúre na 180 minút 30 minút. Upečený a vychladnutý ho po vrchu posypeme práškovým cukrom.
- 8
Pokrájame ho na rovnaké kúsky.
- 9
V reze.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu