Jablkový koláč
Jablkový koláč

Orechovo-jablkové pité fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 18. decembra 2021
Orechovo-jablkové pité (fotorecept)
Foto: luwinka

Pre nás v rodine výborný koláčik. Piekla som v plechu s rozmermi 18x23 cm.

20
porcií
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 ks
1 ks
130 g
200 g
1 bal.
trochu
Plnka:
6 ks postrúhané
2 hrste
1 bal.
1 bal.
1 PL
Na posypanie :

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín urobíme cesto, ktoré necháme v chladničke aspoň pol hodiny odpočívať.

    Orechovo-jablkové pité (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom keď už ho máme z chladničky von, tak ho dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 2 diely.

  3. 3

    Prvý diel vyváľkame na doske na veľkosť plechu.

    Orechovo-jablkové pité (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnka: Jablká ošúpeme, postrúhame, šťavu z nich vytlačíme a dáme ich do hrnca dusiť, ale len na krátku dobu na miernom ohni. Treba to sledovať. Necháme ich vychladnúť.

    Orechovo-jablkové pité (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom k jablkám primiešame pomleté orechy, škoricový a vanilkový cukor a pridáme 1 lyžicu rumu. Všetko dobre vymiešame spolu dokopy.

  6. 6

    Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou. Položíme do neho prvý vyvaľkaný diel cesta, pritlačíme až po okraj plechu a nanesieme plnku. Druhý diel tiež vyvaľkáme a prenesieme ho pomocou valčeka a položíme ho na vrch a trochu pritlačíme rukami a hlavne na okrajoch popritláčame ešte prstami. Vidličkou popicháme vrch cesta, aby sa pri pečení koláčik neodul.

    Orechovo-jablkové pité (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme v rozohriatej rúre na 180 minút 30 minút. Upečený a vychladnutý ho po vrchu posypeme práškovým cukrom.

  8. 8

    Pokrájame ho na rovnaké kúsky.

    Orechovo-jablkové pité (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    V reze.

    Orechovo-jablkové pité (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Mně by moc chutnalo, pěkný receptík, postup i fotečky.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha