Striasky - zemiaky s kyslou kapustou

zdibecek - fotkazdibecek, 16. novembra 2015

Striasky sa v našej rodine pripravujú v zimnom období pretože v sezóne je akurát kyslá kapusta a zemiaky. Jednoduché, chutné a sýte.Názov asi preto,že nas strasie od kyslosti kapusty :) Dobrú chuť.

5
porcií
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
500 g
200 g (podľa chuti)
podľa chuti
podľa chuti
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky približne rovnakej veľkosti varíme v šupke v mierne osolenej vode s prídavkom malej kocky masla aby nepraskli. Varíme do mäkka. Vychladené zemiaky ošupeme pokrájame na kocky. Do kastrola si dame masť a pokrajanu na mensie časti kuslú kapustu, dusíme do mäkka s pridaním soli a korenia, podlievame štavou z kapusty podľa potreby. Opražime si slaninku pokrajanu na kocky. Podusenú kapustu s masťou pridáme k zemiakom, premiešame a podavame sypané slaninkou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

jujoska
pod podobnym nazvom "Strasanka" tu uz je recept tusim od Egresky, ten je aj s klobaskou. Uz som to robila, dobrota prevelka

Zaujímavé video z archívu TV Varecha