Cesnakové špagety

jezibabka1 - bez fotkyjezibabka1, 20. februára 2010

tento recept mám z relácie " varím, varíš, varíme" spred asi 15 tich rokov, už ani neviem, kto to varil, ale pretože mám rada Zobraziť celý popistento recept mám z relácie " varím, varíš, varíme" spred asi 15 tich rokov, už ani neviem, kto to varil, ale pretože mám rada cesnak, tak ho robím aj keď potom "vonia" celý byt

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    uvaríme špagety (klasika)

  2. 2

    očstený cesnak (ja ho mám rada, tak dávam celú hlavičku) prepučíme a na oleji (najlepšie na olivovom, ale nemusí byť) opražíme do ružova. POZOR! cesnak stale treba miešať, je hotový za chvíľočku

  3. 3

    špagety zmiešame s cesnakom a bazalkou a na taniery posypeme syrom

Diskusia k receptu

alab
Dakujem za napad, rychle a chutne jedlo.
sjuz
originál sa volá Aglio e olio a tiež ich milujem, no cesnak dávam na hrubšie plátky - lepšie vynikne jeho chuť , a je nutný olivový olej, ktorý chytí tú super chuť z cesnaku a čili papričiek. Je sa bez syra a bez byliniek, ale kto chce, môže si pridať parmezán a čerstvý bazalku.
lydia
Keď mám málo času a chuť na niečo cesnakové, tak tiež robím podobný recept. Dávam akékoľvek cestoviny, aké mám načaté a spražím najskôr cibuľu nakrájanú na pozdľžne, tenšie pásiky a až keď je cibuľa hotová, tak na chvíľku dám osmažiť cesnak. Zmiešam to s cestovinou a nakoniec si na tanier dám aj trochu kečupu. Veľmi jednoduché jedlo. Ďakujem za inširáciu aj ohľadne samotného cesnaku s cestovinou a tiež tip na použitie olivového oleja spolu s cesnakom a som zvedavá, či skutočne chytí lepšiu chuť. Vyskúšam.
adamochutnavac
akurát som to urobil ani sa nezablyslo a bolo po tanieri :-))))) veľmi je to dobré ale niečo tomu chýba :-(
alena45
teraz v zime si ich robím tak, že do cesnaku pridám sušené paradajky nakrájané na kúsky, prehrejem a potom do toho zamiešam špagety. To môže byť, čo tomu chýba, adamochutnávač.
A ten cesnak sa nesmie prepučiť, musí sa nakrájať nadrobno. Je v tom fakt rozdiel.
lola6
Prosim vas neviete ako sa vola tento recept odborne alebo inzm nayvom?
finetta
aglio&olio je original. a ako hovorí nazov, nesmie chýbať cesnak a (oliv.) olej. Vhodné sú čili papričky. Sušené paradajky sú už navyše. Ale na čo netreba zabudnúť je petržlenová vňať! A samozrejme parmezán, ktorý dodá tú správnu chuť (namiesto údeného syra).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia