Velmi rada varim podla starych kucharskych knih a tento receptik je asi z 58 rocnej kucharky,ktoru dostala ako svadobny dar moja mama.Drzi pohromade len Zobraziť celý popisVelmi rada varim podla starych kucharskych knih a tento receptik je asi z 58 rocnej kucharky,ktoru dostala ako svadobny dar moja mama.Drzi pohromade len silou vole.Ked tento recept robim,vzdy si spomeniem na dedka,ktory bol vraj richtarom v dedine.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 1/2 CL |
|
| 1/2 CL |
|
| 2 strúčiky roztlačené |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1 dl |
|
| 1 PL alebo olej |
|
| 2 ks |
|
| 1 palicka |
|
|
|
Postup
-
1
Do pomleteho maska pridame:sunku pokrajanu na kocky,sol,korenie,roztlaceny cesnek,surove vajicko,zemle namocene v mlieku a vsetko spolu premiesame.Na masti orestujeme cibulku do zlatova a vychladnutu este pridame k zmesi mleteho masa.Vyformujeme bochnicek.
-
2
Bochnik roztlacime a zabalime don klobasku.
-
3
Vyformujeme roladku,dame na pekac,podlejeme maskovym vyvarom a upecieme do zlatova.Tot vsjo.Dobru chut.









@jezibabka1 :-))) len tie kila potom idu prudko hore :-)))...tak som sa nabagrovala,s prepacenim za vyraz...:-)))
@ocenko da sa to plnit vselicim,kto ma na co chut...:-)))
Krásně naaranžovaný talíř.