Tieto šišky sú výborne pre toho, kto má rád škoricu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 25 g |
|
| 250 ml |
|
| 30 g |
|
| 1 bal. |
|
| 400 g |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
| 50 g |
|
| 2 PL |
|
| Okrem toho: | |
| (na vyprážanie) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| (na posypanie) |
|
Postup
-
1
Droždie, vlažné mlieko a trochu kryštálového cukru zmiešame a necháme postáť, kým vzíde kvások.
- 2
Múku, soľ, zvyšný kryštálový cukor a škoricový cukor premiešame, pridáme žĺtok, olej, rum a nakoniec kvások. Cesto poriadne vypracujeme a necháme vykysnúť 45-60 min.
- 3
Vykysnuté cesto jemne rozváľame na hrubší plát a vykrajujeme kolieska, ktoré palcov v prostriedku pretrhneme. Necháme ešte chvíľu kysnúť na doske.
- 4
Potom šišky vysmážame v dostatočnom oleji z každej strany. Šišky vyberieme na papierovú servítku, necháme trochu vychladnúť.
- 5
Šišky ozdobíme šľahačkou vyšľahanou zo smotany so stužovačom a vanilkovým cukrom. Nakoniec posypeme škoricovým cukrom. Z tejto dávky pripravíme 25 ks šišiek.
Tiež Šišky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ďakujem potešilo ma že chutia