Škoricové šišky so šľahačkou

valina - fotkavalina, 4. februára 2021
Škoricové šišky so šľahačkou
Foto: valina

Tieto šišky sú výborne pre toho, kto má rád škoricu.

25
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

25 g
250 ml
30 g
1 bal.
400 g
1 ks
 štipka
50 g
2 PL
Okrem toho:
 (na vyprážanie)
 (na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Droždie, vlažné mlieko a trochu kryštálového cukru zmiešame a necháme postáť, kým vzíde kvások.

  2. 2

    Múku, soľ, zvyšný kryštálový cukor a škoricový cukor premiešame, pridáme žĺtok, olej, rum a nakoniec kvások. Cesto poriadne vypracujeme a necháme vykysnúť 45-60 min.

  3. 3

    Vykysnuté cesto jemne rozváľame na hrubší plát a vykrajujeme kolieska, ktoré palcov v prostriedku pretrhneme. Necháme ešte chvíľu kysnúť na doske.

  4. 4

    Potom šišky vysmážame v dostatočnom oleji z každej strany. Šišky vyberieme na papierovú servítku, necháme trochu vychladnúť.

  5. 5

    Šišky ozdobíme šľahačkou vyšľahanou zo smotany so stužovačom a vanilkovým cukrom. Nakoniec posypeme škoricovým cukrom. Z tejto dávky pripravíme 25 ks šišiek.

Diskusia k receptu

danila
Odskúšané, neodolala som :-) Sú výborné, s cestom sa dobre pracovalo, nabudúce pridám do cesta aj lyžičku škorice, veľmi dobrý recept...
2x haji a valina