Počas týždňa som si do práce pripravila gnocchi s toutou hubovou omáčkou. Inšpirácia z prvej knihy od Ihnačáka
porcie
príprava
Suroviny
| 3 hrste sušené |
|
| 5 ks |
|
| 2 ks čerstvý |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| 50 ml |
|
| 200 g |
|
| 70 g |
|
| 250 ml |
|
| 3 PL |
|
|
|
|
| 2 PL strúhaný |
|
| 20 ml |
|
Postup
-
1
Namočíme si sušené huby, tie čerstvé nakrájame. Speníme 3 PL oliv.oleja a opekáme šampioňy na rozmaríne, soli a čiernom korení.
-
2
Po cca 5 min opekaní šampiňónov na slabšom ohni pridáme na malé kúsky nakrájané čili, cesnak. po 2 min pridáme vyžmýkané namočené huby.
-
3
prihodíme cherry rajčinky....
-
4
Smažíme ešte 3 min, podlejeme vínom. Keď vidíme, že víno vyprchalo, podlejeme 1/ 2 pripraveného vývaru. Ak sa Vám zdá málo omáčky, vývar použijeme podľa potreby. Ja som to mala dosť riedke a zahusťovať múkou som už nechcela.
- 5
Keď to prevrie,podlejeme smotanou a natrháme do omáčky na menšie kúsky mozzarelu. Pridáme maslo, posypeme parmezánom a môžeme podávať.
- 5









Diskusia k receptu