Omáčka na gnocchi fotorecept

kaatka - fotkakaatka, 7. júna 2015
Omáčka na gnocchi (fotorecept)
Foto: kaatka

Počas týždňa som si do práce pripravila gnocchi s toutou hubovou omáčkou. Inšpirácia z prvej knihy od Ihnačáka

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

3 hrste sušené
5 ks
2 ks čerstvý
1 ks
2 strúčiky
50 ml
200 g
70 g
250 ml
3 PL
2 PL strúhaný
20 ml




Postup

  1. 1

    Namočíme si sušené huby, tie čerstvé nakrájame. Speníme 3 PL oliv.oleja a opekáme šampioňy na rozmaríne, soli a čiernom korení.

    Omáčka na gnocchi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po cca 5 min opekaní šampiňónov na slabšom ohni pridáme na malé kúsky nakrájané čili, cesnak. po 2 min pridáme vyžmýkané namočené huby.

    Omáčka na gnocchi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    prihodíme cherry rajčinky....

    Omáčka na gnocchi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Smažíme ešte 3 min, podlejeme vínom. Keď vidíme, že víno vyprchalo, podlejeme 1/ 2 pripraveného vývaru. Ak sa Vám zdá málo omáčky, vývar použijeme podľa potreby. Ja som to mala dosť riedke a zahusťovať múkou som už nechcela.

  5. 5

    Keď to prevrie,podlejeme smotanou a natrháme do omáčky na menšie kúsky mozzarelu. Pridáme maslo, posypeme parmezánom a môžeme podávať.

    Omáčka na gnocchi (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

kaatka
Ďakujem, no akosi som zabudla dodať, že nakoniec podliať od oka cca 20ml smotany na varenie :-O už aj to idem napraviť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia