Foto: pacik
Jednoduchá a rýchla letná polievka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Množstvá neuvádzam, varila som pre dve osoby, viď obrázok. Mrkva a petržlen sú také miniatúry, ale zatiaľ trhám zo záhona tie menšie, aby ostatné mali viac miesta. Kalerábu a zeleru dávam len kúsok.
-
2
Očistenú zeleninu nakrájame na menšie kúsky.
-
3
Do hrnca dáme trochu vody, privedieme k varu a pridáme nakrájanú zeleninu. Osolíme, okoreníme čiernym a novým mletým korením, ja som pridala aj trošku chilli korenia a uvaríme do mäkka.
-
4
Uvarenú zeleninu rozmixujeme.
-
5
Do rozmixovanej kaše prilejeme mäsový vývar, toľko, aby sme mali požadovanú konzistenciu. Ja som mala hovädzí, ale dá sa použiť aj z kocky. Do polievky roztlačíme cesnak, množstvo podľa chuti a necháme prevrieť. Podľa potreby dochutíme soľou alebo korením. Pri servírovaní pridáme do taniera olej, nám najlepšie chutí dyňový a posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Diskusia k receptu