Jahodová Šarlota fotorecept

tothka - bez fotkytothka, 24. mája 2012
Jahodová Šarlota (fotorecept)
Foto: tothka

Túto nepečenú tortu som kedysi robievala veľmi často, dnes som si na ňu spomenula pri čítaní diskusií na Vareche a rozhodla som sa ju pripraviť a pridať, veď čas jahôd je už tu

15
porcií
90 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

30 g
200 ml
3 ks
1 ks
4 PL
2 ks
500 g
500 ml
2 bal.
4 ks
150 g
1 lyžička
5 PL
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu som použila roládu, ktorú si upečieme snáď každý podľa svojho osvedčeného receptu, prípadne podľa mnou uvedeného.

  2. 2

    Upečený korpus zrolujeme a necháme vychladnúť. Vychladený natrieme džemom podľa chuti. Ja som použila černicový. Celú roládu nakrájame na 2 cm kúsky. Prípravu rolády pozná hádam každý, nefotila som, pretože ma sklamal foťák- vybité baterky.

  3. 3

    Vezmeme si misu a vyložíme ju piškótovou roládou, alebo si dno aj boky tortovej formy vystelieme piškótami namočenými v mlieku, môžeme doň pridať aj trochu rumu. Táto alternatíva je síce pri príprave rýchlejšia, ale efektnejšia je roláda, ktorá po vyklopení pripomína korytnačí pancier. Ale to už predbieham a štartujem starý foťák.

  4. 4

    Do mlieka nasypeme želatínu a jemne ju zahrejeme, aby sa roztopila. Vymiešame žltky s cukrom a vanilkovým cukrom

    Jahodová Šarlota (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dve šľahačkové smotany vyšľaháme do tuha, pozor neprešľahať.

    Jahodová Šarlota (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zmiešame želatínu so žltkami a šľahačkou

    Jahodová Šarlota (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vezmeme si misu a vyložíme ju pokrájanou roládou

    Jahodová Šarlota (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do zmesi pridáme jahody a všetko vylejeme do vyloženej misy

    Jahodová Šarlota (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na povrch ešte poukladáme zvyšné kúsky rolády a dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie do druhého dňa.

    Jahodová Šarlota (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na druhý deň vyklopíme Šarlotu z misy a podávame

    Jahodová Šarlota (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vyzerá to mňam! Robievam to podobne, ale nerobím roládu, len korpus natretý lekvárom a potom všetko ostatné. Ale vyzerá dobre a pekne. Díky ukladám si recept. Ahoj.
noo vyberam si recept na nedelu a toto teda vyzera dobre :) ukladam
jóóój s černicovým džemom.......a pravá šľahajda,efektné a chuťovo skwelééé :)