Foto: tothka
Túto nepečenú tortu som kedysi robievala veľmi často, dnes som si na ňu spomenula pri čítaní diskusií na Vareche a rozhodla som sa ju Zobraziť celý popisTúto nepečenú tortu som kedysi robievala veľmi často, dnes som si na ňu spomenula pri čítaní diskusií na Vareche a rozhodla som sa ju pripraviť a pridať, veď čas jahôd je už tu
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na prípravu som použila roládu, ktorú si upečieme snáď každý podľa svojho osvedčeného receptu, prípadne podľa mnou uvedeného.
- 2
Upečený korpus zrolujeme a necháme vychladnúť. Vychladený natrieme džemom podľa chuti. Ja som použila černicový. Celú roládu nakrájame na 2 cm kúsky. Prípravu rolády pozná hádam každý, nefotila som, pretože ma sklamal foťák- vybité baterky.
- 3
Vezmeme si misu a vyložíme ju piškótovou roládou, alebo si dno aj boky tortovej formy vystelieme piškótami namočenými v mlieku, môžeme doň pridať aj trochu rumu. Táto alternatíva je síce pri príprave rýchlejšia, ale efektnejšia je roláda, ktorá po vyklopení pripomína korytnačí pancier. Ale to už predbieham a štartujem starý foťák.
- 4
Do mlieka nasypeme želatínu a jemne ju zahrejeme, aby sa roztopila. Vymiešame žltky s cukrom a vanilkovým cukrom
- 5
Dve šľahačkové smotany vyšľaháme do tuha, pozor neprešľahať.
- 6
Zmiešame želatínu so žltkami a šľahačkou
- 7
Vezmeme si misu a vyložíme ju pokrájanou roládou
- 8
Do zmesi pridáme jahody a všetko vylejeme do vyloženej misy
- 9
Na povrch ešte poukladáme zvyšné kúsky rolády a dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie do druhého dňa.
- 10
Na druhý deň vyklopíme Šarlotu z misy a podávame
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vyzerá tiež výborne.
No pri pohľade na tvoju Šarlotu som sa rozhodla definitívne.Jahody stále majú,takže pekný a chutný zákusok bude.