Výborné kocky z Bebe keksov

letisia - fotkaletisia, 22. októbra 2010

Suroviny

5 balíkov
3 ks
3 ks
3 ks
1 ks
200 g
1 konzerva




Postup

  1. 1

    Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha so stužovačom šľahačky. V druhej miske zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom (preosiatym/, pridáme Pribináčikov, dobre premiešame. Do tejto zmesi zľahka vmiešame vyšľahanú smotanu a opäť premiešame.

  2. 2

    Na veľký plech poukladáme vrstvu kakaových BeBe keksov, na to natrieme krém, znova vrstva BeBe keksov, znova krém, na to posypeme na malé kúsky nakrájané broskyne. Na broskyne opäť krém a posledná vrstva keksov. Navrch natrieme zvyšný krém a posypeme postrúhanou čokoládkou. Dáme na noc do chladničky a ráno nakrájeme na kocky a papáme. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

zuzanabebe
Mňam, tak toto musí byť lahôdka, už len keď počujem pribináčik, tak sa mi slinky zbiehajú ;)
A inak tie pribináčiky malé, či veľké??
havino
vyskušam, moji maju radi tieto šťavnate
lidia3
Poznam je to velmi dobre robievam to.A ak sa to trocha odleži ešte to je lepšie.
dorisa
Tento koláčik je určite krásny a dobručký. Zdá sa mi, že je finančne náročnejší, lebo keksíky aj krémiky su nie najlacnejšie, ale to určite nehrá žiadnu úlohu. Ja len konštatujem. Urobím vnučke na oslavu, recept si ukladám, dík.
sailero
uzasna sladkost a toto zvladne aj moja 15-rocna dcera, keby ma raz chcela prekvapit. Nepecene sladkosti mam velmi rada.
letisia
dorisa, je finančne náročnejší, ale moja dcéra ho má veľmi rada, i keď ona ešte radšej tiramisu, ale potvorka malá iba z originál mascarpone, keď urobím z niečoho iného, hneď to odhalí
bublika
ja zvyknem nahradit pribinaciky zmesou: jemny tvaroh, vanilkovy cukor a troška zmaknuteho masla.dobre vymiesat nech nie su maslove hrudky a chuti to ako pribinacik :) a v Lidli maju ten velky polkilovy tvaroh tak mas pol kila pribinacka @dorisa
dorisa
@letisia , poznám, aj ja mám vnučku 12, skoro 13 ročnú. Nemysli si, že som ťa chcela kritizovať,alebo niečo také, len som zhodnotila ,je je koláčik trochu finančne náročnejší. Vyskúšam, už teraz sa naň teším.@bublinka , hej,poznám ten výborný produkt z Lidl. Ďakujem.
matased
fíííííííííííííha, to znie dobre, ukladám do KK : )
evanaaa
Ten spomínaný tvaroh je asi ten v kýbliku? Ja ho kupujem a používam všade tam, kde ním môžem nahradiť tie drahšie krémy - mascarpone, ap. Kebay bola dia verzia BEBE keksov, tak to vyskúšam.
ivuska2010
Tenhle nepečený dortík dělám už léta, jen ty sušenky nepokládám na plech, ale slepuji za sebou - a střídavě - kakaové a máslové Bebe sušenky, na řezu je potom hezká mozaika...a chuťově je to mooooc dobrý dezert!!!
letisia
@ivuska2010 aj ja robievam aj tak ako ty doradu za sebou a farebne, ale tam dávam maslový krém...a naozaj to pekne vyzerá, keď sa to priečne rozkrojí




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia