Broskyňový koláč s hviezdičkami
, 11. decembra 2009
Foto: Dr. Oetker
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
3 KL |
|
3 PL |
|
160 g |
|
1 balíček |
|
štipka |
|
4 ks |
|
200 ml |
|
200 ml |
|
Na náplň: | |
1 ks |
|
2 balíčky |
|
300 ml |
|
1 balíček |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta zmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom a preosejeme do misy. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, vajcia, olej a minerálnu vodu a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vymiešame hladké cesto. Nalejeme ho na vymastený plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Pečieme asi 20 minút.
- 2
Broskyne necháme na sitku odkvapkať. Vychladnutý korpus pokvapkáme šťavou z kompótu. Broskyne nakrájame na kúsky a uložíme na korpus. Na prípravu náplne ušľaháme vo vyššej nádobe šľahačku, mlieko, škoricový cukor a rumovú arómu alebo rum, elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha.
- 3
Šľahačkovú náplň natrieme na korpus s broskyňami a uhladíme. Uložíme na hodinu do chladničky. Z tvrdého papiera vystrihneme hviezdičky, koláč posypeme kakaom a nakrájame na rezy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu