Broskyňový koláč s hviezdičkami
, 11. decembra 2009

Foto: Dr. Oetker
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 400 g |
|
| 3 KL |
|
| 3 PL |
|
| 160 g |
|
| 1 balíček |
|
| štipka |
|
| 4 ks |
|
| 200 ml |
|
| 200 ml |
|
| Na náplň: | |
| 1 ks |
|
| 2 balíčky |
|
| 300 ml |
|
| 1 balíček |
|
| 1 KL |
|
| 2 PL |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta zmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom a preosejeme do misy. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, vajcia, olej a minerálnu vodu a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vymiešame hladké cesto. Nalejeme ho na vymastený plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Pečieme asi 20 minút.
- 2
Broskyne necháme na sitku odkvapkať. Vychladnutý korpus pokvapkáme šťavou z kompótu. Broskyne nakrájame na kúsky a uložíme na korpus. Na prípravu náplne ušľaháme vo vyššej nádobe šľahačku, mlieko, škoricový cukor a rumovú arómu alebo rum, elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha.
- 3
Šľahačkovú náplň natrieme na korpus s broskyňami a uhladíme. Uložíme na hodinu do chladničky. Z tvrdého papiera vystrihneme hviezdičky, koláč posypeme kakaom a nakrájame na rezy.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu