
Jelenina s gaštanovou omáčkou à la Viktor Emanuel II.
Jelení chrbát odblaníme a nakrájame na požadované porcie. Mäso opečieme na oleji z každej strany, ochutíme soľou...

Kuřecí uzená noha s mangoldem
Uzená masa považuji za výborná. Takový mangold je skvělá, lehká příloha. Brambory nevylučuju, ...

Kačacia paštéta
Vákuovo zabalenú kačaciu pečeň tepelne spracujeme metódou sous vide pri 58 °C (4 hodiny).

Bôčik so slivkovo-pivovou omáčkou a s bryndzovou kroketou
Bravčový bôčik deň dopredu dobre namarinujeme so soľou, s posekaným rozmarínom, pretlačeným cesnakom a korením....

Pstruh na bielom víne s krevetami podľa Juraja Baču
Lákavo vyzerajúci pstruh s krevetami je výsledkom snaženia herca a speváka Juraja Baču v našom štúdiu...

Bravčová pečeň restovaná na škvarkách
Už dávnejšie som sa Vám bol vyspovedal z mojej velikej vďaky šikovnej pani Blaženiakovej, mojej vzácnej...

Živánska s kaprom
Kapra zvnútra nakrojíme po dĺžke pozdĺž stredovej čiary. Hornú časť (smerom k chrbtovej plutve) nakrájame zvonku...

Pečené pstruhy s chrumkavými zemiakovými plackami bez lepku
Na veľkonočný stôl bez pochýb patrí slávnostné jedlo. Také, ktoré si nepripravujeme vo všedné dni. A presne také máme pre vás my v tomto recepte....

Raňajková morčacia pečeň na slanine
Vopred sa Vám všetkým ospravedlňujem za nekvalitný titulný obrázok. Niečo sa mi pri fotení „poondilo, ...

Pečená dýně s fenyklem
Mezi podzimními a zimními jídly mám ráda nejen dýňové polévky, ale i saláty. Syrový fenikl...

Vafle pečené v rúre
Veľmi jednoduchý, časovo nenáročný spôsob prípravy. Milujú ich deti, ale aj dospeláci...

Losos so špargľou podľa Thomasa Puskailera
Slovenský spevák Thomas Puskailer uvarí v našom štúdiu TV Varecha recept, ktorý má od mamy svojej...

Ochutený slivkový lekvár
Pečený ochutený slivkový lekvár takmer bez miešania. Má chuť po klinčekoch a rume.

Bravčové pliecko ako krkovička
Neviem ako pre koho, ale pre mňa, „staroverca“, je bravčová krkovička ten najchutnejší kúsok z „bravka“, získaného pri domácej zabíjačke....

Zapečené baklažánové kolieska
Toto jedlo si robím pomerne často – na raňajky, na obed alebo na večeru, keď...

Losos s rozmarínovými pečenými zemiakmi
Milujem pečené zemiaky a tento raz som k nim zvolila lososa. Mňam.

Kolienko so šalátom zo zemiakov, z jabĺk a feniklu
Veľkonočná gastronómia ma vždy fascinovala. Najmä v tradičnom poňatí starých mám, ktoré vedeli pripraviť neskutočne dobré jedlá. Pridávam k nim len štipku svojho...

Marinované foie gras s figovým čatní
Nadrobno nakrájanú šalotku speníme na rozohriatom oleji. Pridáme horčičné semienka, koreniny a soľ. Zasypeme cukrom, necháme jemne...

Pečený pstruh „Jugo“
Jednoduchý recept so základnými „vychytávkami “, inšpirovaný mediteránnou kuchyňou a neschopnosťou kuchárov v reštauračných zariadeniach...

Sumček v slaninke s hlivovým paprikášom
Očistené filety sumčeka obalíme do pancetty a vložíme do rúry vyhriatej na 185 °C asi na 12 minút....

Ázijské kuracie krídelká
Olej, rybaciu omáčku, sójovú omáčku a thajské karí zmiešame na marinádu. Kuracie krídelká rovnomerne...

Zapekaný guláš
Čikóšom, pastierom, ktorí niekedy pásli stáda po panónskej puste môžeme poďakovať za guláš – “gulyás-hús”...

Dýňová pomazánka na semínkových sušenkách
Sušenky semínkové (viz recept zde - https://varecha. pravda. sk/recepty/seminkove-susenky-bez-mouky/71921-recept. html ...

Moravský vrabec s dusenou novou hlávkovou kapustou
Dnešný obed nám veľmi chutil aj bez pridávania múky...