prazdny

V rúre pečené krídla so zeleninou, jogurtovým dressingom a paprikovým maslom

Kuracie mäso

Variabilná inšpirácia na velmi jednoduché, málo prácne, ale pritom veľmi chutné jedlo, ktoré zasýti...

prazdny

Čínsky banán

Dezerty

Banány ošúpeme a rozkrojíme na polovicu. Sezamový olej rozpálime na panvici a osmažíme na ňom polovice...

prazdny

Bravčový bôčik s kelom

Bravčové mäso

Z bôčika nakrájame 8 kociek, kožu nakrájame do kríža, dobre osolíme, votrieme pretlačený cesnak s...

prazdny

Pečené papriky

Bezmäsité jedlá

Veľmi jednoduchý recept na chutné spracovanie hrubostennej červenej papriky.

prazdny

Gnocchi s pestom z pečených paprík

Bezmäsité jedlá

Mala som chuť na niečo trošku nové, a hupsli na mňa v obchode gnocchi a kapie,...

prazdny

Bôčik s medovou kôrkou so šošovicovým šalátom

Bravčové mäso

Bravčový bôčik dobre umyjeme pod studenou vodou a osušíme, cez kožu spravíme nožom hlboké zárezy a votrieme...

prazdny

Rýchly víkendový obed

Bezmäsité jedlá

Recept na rýchle víkendové zeleninové menu.

prazdny

Tekvicová polievka s jablkami a so zázvorom

Bezmäsité jedlá

Kto by nemal rád leto? Ako kuchár - profesionál sa však vždy viac teším na jeseň. Plody...

prazdny

Pečené bravčové koleno

Bravčové mäso

"Nemáme doma ihlu?, " pýtala som sa môjho zákonitého. "Načo potrebuješ ihlu?" "No do kolena!" Pozrel...

prazdny

Hovädzia podbrušina pečená so zeleninou

Hovädzie mäso

Slabina, podbrušina, sukňa, tzv. „tunajší našinci” flank skirt, to sú pomenovania pre druh hovädzieho mäsa....

prazdny

Pečený obložený hermelín so šalátom

Hlavné jedlá

Rýchla a chutná lahôdka na obed.

prazdny

Živánska s kaprom

Hlavné jedlá

Kapra zvnútra nakrojíme po dĺžke pozdĺž stredovej čiary. Hornú časť (smerom k chrbtovej plutve) nakrájame zvonku...

prazdny

Jelenina s gaštanovou omáčkou à la Viktor Emanuel II.

Hlavné jedlá

Jelení chrbát odblaníme a nakrájame na požadované porcie. Mäso opečieme na oleji z každej strany, ochutíme soľou...

prazdny

Kysnuté buchty

Hlavné jedlá

Buchty môžete naplniť rôznymi plnkami.

prazdny

Pečená zelenina

Bezmäsité jedlá

Ak máte radi zeleninu na akýkoľvek spôsob, tento recept je pre vás.

prazdny

Bôčik so slivkovo-pivovou omáčkou a s bryndzovou kroketou

Bravčové mäso

Bravčový bôčik deň dopredu dobre namarinujeme so soľou, s posekaným rozmarínom, pretlačeným cesnakom a korením....

prazdny

Nátierka z pečeného baklažánu a kapie

Bezmäsité jedlá

Jesenné záhrady sú plné plodov, ktoré sa v kuchyni premenia na vynikajúce, a pritom zdravé...

prazdny

Pstruh na bielom víne s krevetami podľa Juraja Baču

Hlavné jedlá

Lákavo vyzerajúci pstruh s krevetami je výsledkom snaženia herca a speváka Juraja Baču v našom štúdiu...

prazdny

Bravčová pečeň restovaná na škvarkách

Bravčové mäso

Už dávnejšie som sa Vám bol vyspovedal z mojej velikej vďaky šikovnej pani Blaženiakovej, mojej vzácnej...

prazdny

Zapečené baklažánové kolieska

Hlavné jedlá

Toto jedlo si robím pomerne často – na raňajky, na obed alebo na večeru, keď...

prazdny

Marinované foie gras s figovým čatní

Večera

Nadrobno nakrájanú šalotku speníme na rozohriatom oleji. Pridáme horčičné semienka, koreniny a soľ. Zasypeme cukrom, necháme jemne...

prazdny

Raňajková morčacia pečeň na slanine

Večera

Vopred sa Vám všetkým ospravedlňujem za nekvalitný titulný obrázok. Niečo sa mi pri fotení „poondilo, ...

prazdny

Kačacia paštéta

Nátierky

Vákuovo zabalenú kačaciu pečeň tepelne spracujeme metódou sous vide pri 58 °C (4 hodiny).

prazdny

Losos s rozmarínovými pečenými zemiakmi

Hlavné jedlá

Milujem pečené zemiaky a tento raz som k nim zvolila lososa. Mňam.

prazdny

Pečená dýně s fenyklem

Bezmäsité jedlá

Mezi podzimními a zimními jídly mám ráda nejen dýňové polévky, ale i saláty. Syrový fenikl...

prazdny

Pražma na cibuli a citróne

Hlavné jedlá

Veľmi chutný spôsob prípravy pre milovníkov týchto rýb :-)

prazdny

Pečený pstruh „Jugo“

Hlavné jedlá

Jednoduchý recept so základnými „vychytávkami “, inšpirovaný mediteránnou kuchyňou a neschopnosťou kuchárov v reštauračných zariadeniach...

prazdny

Zapekaný guláš

Hovädzie mäso

Čikóšom, pastierom, ktorí niekedy pásli stáda po panónskej puste môžeme poďakovať za guláš – “gulyás-hús”...

prazdny

Horúce kuracie štvrte

Kuracie mäso

Je to momentálna myšlienka na chate, ako zužitkovať zvyšné suroviny pred odchodom. No odporúčam pripraviť...