Bravčový bôčik s kelom
Miroslav Peško
šéfkuchár reštaurácie Staré časy v Marianke, 1. augusta 2018
šéfkuchár reštaurácie Staré časy v Marianke, 1. augusta 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
90 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Z bôčika nakrájame 8 kociek, kožu nakrájame do kríža, dobre osolíme, votrieme pretlačený cesnak s rascou a odložíme.
- 2
Medzitým nadrobno nasekáme kel, vložíme do pekáča, osolíme, okoreníme, zalejeme vínom, poukladáme bôčik a v rúre rozohriatej na 180 °C prikryté pečieme hodinu.
- 3
Potom odkryjeme a necháme dochrumkava zapiecť kožu asi pol hodiny. Ako príloha sa hodia žemľové knedle alebo biely chlieb.
Tiež pečený bôčik:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu