Bravčový bôčik s kelom

Miroslav Peško
šéfkuchár reštaurácie Staré časy v Marianke, 1. augusta 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Bravčový bôčik s kelomFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 min
príprava
90 min
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 hlávka
 čerstvo mleté
6 strúčikov

Postup prípravy

  1. 1

    Z bôčika nakrájame 8 kociek, kožu nakrájame do kríža, dobre osolíme, votrieme pretlačený cesnak s rascou a odložíme.

  2. 2

    Medzitým nadrobno nasekáme kel, vložíme do pekáča, osolíme, okoreníme, zalejeme vínom, poukladáme bôčik a v rúre rozohriatej na 180 °C prikryté pečieme hodinu.

  3. 3

    Potom odkryjeme a necháme dochrumkava zapiecť kožu asi pol hodiny. Ako príloha sa hodia žemľové knedle alebo biely chlieb.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist