Čierna treska na masle s cuketovým pyré
šéfkuchár Wellnes hotela Lesná v Starej Lesnej, 17. januára 2022

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
Suroviny
| 750 g |
|
| 200 g |
|
|
|
|
| Cuketové pyré: | |
| 250 g |
|
| 900 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Marinované cibuľky: | |
| 200 g (malé) |
|
| 500 ml |
|
|
|
|
| 15 g |
|
Postup
-
1
Marinované cibuľky: Do hrnca dáme cukor a urobíme z neho karamel. Potom pridáme pomarančový džús a varíme asi 10 minút. Dochutíme citrónovou šťavou a prípadne ešte cukrom a rozmixujeme ponorným mixérom. Do tekutiny dáme baby cibuľky, aby „natiahli“ citrusovú príchuť.
- 2
Cuketové pyré: Do kastróla dáme olej, nakrájanú cibuľu, cesnak a restujeme dozlata. Potom pridáme cuketu nakrájanú na kocky a ďalej restujeme. Podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme domäkka. Na záver pridáme špenát. Hotovú zmes dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Ochutíme.
- 3
Rybu nakrájame na porcie a osolíme. Na panvicu dáme kocku masla a rybu opražíme z každej strany dozlata. Pred koncom dáme na panvicu ďalšiu kocku masla a necháme odstáť.
- 4
Opečenú tresku podávane s cuketovým pyré a marinovanými cibuľkami.
Tiež treska:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu