Opečená treska
Opečená treska

Čierna treska na masle s cuketovým pyré

Patrik Stupňan
šéfkuchár Wellnes hotela Lesná v Starej Lesnej, 17. januára 2022
Čierna treska na masle s cuketovým pyré
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií

Suroviny

750 g
200 g
Cuketové pyré:
250 g
900 g
100 g
50 g
Marinované cibuľky:
200 g (malé)
500 ml
15 g




Postup

  1. 1

    Marinované cibuľky: Do hrnca dáme cukor a urobíme z neho karamel. Potom pridáme pomarančový džús a varíme asi 10 minút. Dochutíme citrónovou šťavou a prípadne ešte cukrom a rozmixujeme ponorným mixérom. Do tekutiny dáme baby cibuľky, aby „natiahli“ citrusovú príchuť.

  2. 2

    Cuketové pyré: Do kastróla dáme olej, nakrájanú cibuľu, cesnak a restujeme dozlata. Potom pridáme cuketu nakrájanú na kocky a ďalej restujeme. Podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme domäkka. Na záver pridáme špenát. Hotovú zmes dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Ochutíme.

  3. 3

    Rybu nakrájame na porcie a osolíme. Na panvicu dáme kocku masla a rybu opražíme z každej strany dozlata. Pred koncom dáme na panvicu ďalšiu kocku masla a necháme odstáť.

  4. 4

    Opečenú tresku podávane s cuketovým pyré a marinovanými cibuľkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia