Čierna treska na masle s cuketovým pyré
šéfkuchár Wellnes hotela Lesná v Starej Lesnej, 17. januára 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
Suroviny
750 g |
|
200 g |
|
|
|
Cuketové pyré: | |
250 g |
|
900 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marinované cibuľky: | |
200 g (malé) |
|
500 ml |
|
|
|
15 g |
|
Postup
-
1
Marinované cibuľky: Do hrnca dáme cukor a urobíme z neho karamel. Potom pridáme pomarančový džús a varíme asi 10 minút. Dochutíme citrónovou šťavou a prípadne ešte cukrom a rozmixujeme ponorným mixérom. Do tekutiny dáme baby cibuľky, aby „natiahli“ citrusovú príchuť.
- 2
Cuketové pyré: Do kastróla dáme olej, nakrájanú cibuľu, cesnak a restujeme dozlata. Potom pridáme cuketu nakrájanú na kocky a ďalej restujeme. Podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme domäkka. Na záver pridáme špenát. Hotovú zmes dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Ochutíme.
- 3
Rybu nakrájame na porcie a osolíme. Na panvicu dáme kocku masla a rybu opražíme z každej strany dozlata. Pred koncom dáme na panvicu ďalšiu kocku masla a necháme odstáť.
- 4
Opečenú tresku podávane s cuketovým pyré a marinovanými cibuľkami.
Tiež treska:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu