Foto: zubka
Ak máte radi zeleninu na akýkoľvek spôsob, tento recept je pre vás.
2-4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20-30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
2-3 ks |
|
1-2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
plátok 2-3 cm široký |
|
Korenie: | |
1 ČL |
|
2 ČL |
|
1,5 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1-2 ČL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Kapustu, mrkvu, reďkovku, cibuľu, karfiol, zemiaky (prípadne cvikla, zeler, šampiňóny, kaleráb... čo máte radi) nakrájame a dáme na plech s papierom na pečenie. Koreniny rozmiešame v olivovom oleji a polejeme ním zeleninu.
-
2
Olivového oleja by malo byť tak akurát, zeleninka by sa nemala v oleji kúpať :) ale aby zmes obalila každý kúsok zeleniny :)
-
3
Piecť na 200 °C cca 20-30 minút. Ja som piekla 30 minút, máme radi pripečenejšie. Dobrú chuť 😊
Diskusia k receptu