Plnené pečené prepeličky na bielom víne fotorecept
Dnešný sviatočný nedeľný obed.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 4 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 4 ks staršie | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| (vňať) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks (uvarené na tvrdo) | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Prepeličky som umyla, osušila a zvnútra osolila.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Rožky som nakrájala na kolieska, pridala som jarnú cibuľku, pokrájané natvrdo uvarené vajce a na masti opečenú cibuľu, pochutiny a surové vajcia vymiešané so smotanou a poliala som rožky.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Touto plnkou som naplnila prepeličky, čo mi zvýšila plnka vložila som ju do mikrotenového vrecka a uvarila vo vode. Otvor som spojila špáradlami
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Prepeličky som vložila do jenskej misy, pridala som cibuľu a cesnak, masť, osolila a okorenila som ich zvonku, poprášila mletou červenou paprikou a podliala vínom.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekli sa 50 minút. Upečené som vyložila na krájaciu dosku a nechala odpočívať 15 minút.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Odstránila som špáradlá a prekrojila pozdĺžne spolu i s náplňou.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Podávala som ich s plnkou a hlávkovým šalátom.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Prajem vám dobrú chuť
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu