Plnené pečené prepeličky na bielom víne fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný sviatočný nedeľný obed.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 ks |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
4 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
100 ml |
|
Plnka: | |
4 ks staršie |
|
1 ks |
|
(vňať) |
|
1 ks (uvarené na tvrdo) |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Prepeličky som umyla, osušila a zvnútra osolila.
-
2
Rožky som nakrájala na kolieska, pridala som jarnú cibuľku, pokrájané natvrdo uvarené vajce a na masti opečenú cibuľu, pochutiny a surové vajcia vymiešané so smotanou a poliala som rožky.
-
3
Touto plnkou som naplnila prepeličky, čo mi zvýšila plnka vložila som ju do mikrotenového vrecka a uvarila vo vode. Otvor som spojila špáradlami
-
4
Prepeličky som vložila do jenskej misy, pridala som cibuľu a cesnak, masť, osolila a okorenila som ich zvonku, poprášila mletou červenou paprikou a podliala vínom.
-
5
Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekli sa 50 minút. Upečené som vyložila na krájaciu dosku a nechala odpočívať 15 minút.
-
6
Odstránila som špáradlá a prekrojila pozdĺžne spolu i s náplňou.
-
7
Podávala som ich s plnkou a hlávkovým šalátom.
-
8
Prajem vám dobrú chuť
Diskusia k receptu