Pečené sardinky
Pečené sardinky

Sardinky na cesnaku a červenej paprike

Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 13. júla 2017
Sardinky na cesnaku a červenej paprike
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks (nakrájaná na tenké rezance)
125 g
1 kg
4 PL
2 PL
2 PL (nasekaný)




Postup

  1. 1

    Na horúcom masle pomaly udusíme papriku domäkka. Ryby očistíme, ochutíme soľou, korením a cesnakom. Poukladáme na plech tesne vedľa seba, pridáme olivový olej.

  2. 2

    Všetko posypeme strúhankou, obložíme maslom a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 10 – 15 minút. Podávame na udusenej paprike s citrónom.

Diskusia k receptu

chorvatka
No receptje to originalny, ale na obrazku nie su zobrazené sardinky, ale koruska morska. malé strieborné rybicky, ktoré sa konzumuju celé po tepelnej uprave v rozohriatom oleji.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia