Pečený kohút
Pečený kohút

Pečený kohút alebo sliepka na jablkách a cesnaku

peterkub - fotkapeterkub, 13. októbra 2023
Pečený kohút alebo sliepka na jablkách a cesnaku
Foto: peterkub

Ak máte radi netradičné chute, vyskúšajte tento nový recept. Pečené jablká so škoricou a pečený cesnak vytvárajú jedinečnú a špecifickú chuť.

4
porcie
15 minút
príprava
70 minút
na 170 °C

Suroviny

1 ks (alebo sliepka)
3-4 ks
1 hlavička
1/2 bal.
1 PL




Postup

  1. 1

    Kohúta alebo sliepku očistíme, prípadne rozdelíme na polovicu. Ja som použil polovicu kohúta.

  2. 2

    Jablká ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky, jedno jablko cca na 16 kúskov. Cesnak očistíme a jednotlivé strúčiky prekrojíme na polovicu.

  3. 3

    Do zapekacieho plechu dáme olej, následne pridáme jablká a cesnak. Posypeme polovicou škoricového cukru. Na zmes položíme kohúta alebo sliepku a nakoreníme: mleté čierne, soľ, škoricový cukor.

  4. 4

    Nádobu zakryjeme a dáme piecť na 1 hodinu pri teplote 170 °C. Odkryjeme a ešte pečieme 10 minút pre chutnejšiu kožu. Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia