Pečený kohút alebo sliepka na jablkách a cesnaku
Foto: peterkub
Ak máte radi netradičné chute, vyskúšajte tento nový recept. Pečené jablká so škoricou a pečený cesnak vytvárajú jedinečnú a špecifickú chuť.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Kohúta alebo sliepku očistíme, prípadne rozdelíme na polovicu. Ja som použil polovicu kohúta.
- 2
Jablká ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky, jedno jablko cca na 16 kúskov. Cesnak očistíme a jednotlivé strúčiky prekrojíme na polovicu.
- 3
Do zapekacieho plechu dáme olej, následne pridáme jablká a cesnak. Posypeme polovicou škoricového cukru. Na zmes položíme kohúta alebo sliepku a nakoreníme: mleté čierne, soľ, škoricový cukor.
- 4
Nádobu zakryjeme a dáme piecť na 1 hodinu pri teplote 170 °C. Odkryjeme a ešte pečieme 10 minút pre chutnejšiu kožu. Podávame s ryžou.
Tiež kohút:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu