Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Foto: podravka
Prinášame vám trošku netradičný, ale za to veľmi chutný recept, v ktorom sa spojí výborná chuť baklažánu, kuskusu a pečenej zeleniny. Podravka ochucovadlo Stredomorie Zobraziť celý popisPrinášame vám trošku netradičný, ale za to veľmi chutný recept, v ktorom sa spojí výborná chuť baklažánu, kuskusu a pečenej zeleniny. Podravka ochucovadlo Stredomorie tomu dodá nezabudnuteľnú chuť Stredomoria.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
1/2 šálky |
|
1 šálka |
|
1 lyžica |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
6 ks |
|
1 lyžica nasekaná |
|
1 lyžica nasekaná |
|
2 lyžice |
|
|
Postup
-
1
Do vody nasypeme 1 polievkovú lyžicu vegety - Stredomorie. Privedieme k varu, prikryjeme a odstavíme. Necháme prikryté 5 minút. Vývar opäť privedieme do varu. Odstavíme a vmiešame doň kuskus. Prikryjeme a necháme 15 minút vsiaknuť vývar do kuskusu. Počas tejto doby trikrát premiešame vidličkou.
- 2
Zeleninu umyjeme a pokrájame na kocky. V panvici zohrejeme olivový olej. Nakrájanú zeleninu vložíme do panvice, posolíme a za občasného miešania opekáme 5 minút. Zelenina má zostať chrumkavá. Odstavíme a necháme vychladnúť. Vychladnutú zeleninu zmiešame s kuskusom, mätou a petržlenovou vňaťou.
- 3
Konce baklažánov odkrojíme a každý baklažán rozdelíme na rovnaké valčeky, ktoré vydlabeme. Do takto upravených baklažánov plníme hotový kuskus a vložíme ich na pekáč. Baklažány zakryjeme papierom na pečenie alebo alobalom. Rúru na pečenie zohrejeme na 200 °C. Pekáč s prikrytými baklažánmi vložíme do rúry a pečieme 20 minút.
- 4
Podávame so šalátom podľa vašej chuti.
Tiež baklažány:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu