Pečené plnené baklažány
Pečené plnené baklažány

Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou

podravka - fotkapodravka, 5. mája 2017. Komerčný recept.
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Foto: podravka

Prinášame vám trošku netradičný, ale za to veľmi chutný recept, v ktorom sa spojí výborná chuť baklažánu, kuskusu a pečenej zeleniny. Podravka ochucovadlo Stredomorie Zobraziť celý popisPrinášame vám trošku netradičný, ale za to veľmi chutný recept, v ktorom sa spojí výborná chuť baklažánu, kuskusu a pečenej zeleniny. Podravka ochucovadlo Stredomorie tomu dodá nezabudnuteľnú chuť Stredomoria.

4
porcie
50 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1/2 šálky
1 šálka
1 lyžica
2 ks
1 ks
1 ks
1 ks
6 ks
1 lyžica nasekaná
1 lyžica nasekaná
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Do vody nasypeme 1 polievkovú lyžicu vegety - Stredomorie. Privedieme k varu, prikryjeme a odstavíme. Necháme prikryté 5 minút. Vývar opäť privedieme do varu. Odstavíme a vmiešame doň kuskus. Prikryjeme a necháme 15 minút vsiaknuť vývar do kuskusu. Počas tejto doby trikrát premiešame vidličkou.

  2. 2

    Zeleninu umyjeme a pokrájame na kocky. V panvici zohrejeme olivový olej. Nakrájanú zeleninu vložíme do panvice, posolíme a za občasného miešania opekáme 5 minút. Zelenina má zostať chrumkavá. Odstavíme a necháme vychladnúť. Vychladnutú zeleninu zmiešame s kuskusom, mätou a petržlenovou vňaťou.

  3. 3

    Konce baklažánov odkrojíme a každý baklažán rozdelíme na rovnaké valčeky, ktoré vydlabeme. Do takto upravených baklažánov plníme hotový kuskus a vložíme ich na pekáč. Baklažány zakryjeme papierom na pečenie alebo alobalom. Rúru na pečenie zohrejeme na 200 °C. Pekáč s prikrytými baklažánmi vložíme do rúry a pečieme 20 minút.

  4. 4

    Podávame so šalátom podľa vašej chuti.

Diskusia k receptu

petrkluc
S Podravkou jakožto chovatským produktem to bude především nezapomenutelná chuť Chorvatska.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia