Teplý šalát
Teplý šalát

Šalát z baby špenátu

galbani - fotkagalbani, 11. júla 2019. Komerčný recept.
Šalát z baby špenátu
Foto: galbani
40 minút
príprava

Suroviny

2 bal. (2 x 150 g)
400 g čerstvý
300 g
600 g (filety vykostené bez kože)
2 ks




Postup

  1. 1

    Nové zemiaky uvarte v šupke a nakrájajte na štvrtiny. Petržlen nasekajte na drobno a dajte do misky. Pridajte olivový olej, nastrúhanú kôru a šťavu z citróna, soľ, korenie a dobre premiešajte.

  2. 2

    Trúbu rozohrejte na 200 ° C, uvarené zemiaky poukladajte na dno plechu, prilejte zálievku a pečte 15 minút.

  3. 3

    Baby špenát pokrájajte a dajte do misy. Pridajte guličky mozzarelly. Lososa nakrájajte na kúsky, osoľte, okoreňte a opečte na panvici.

  4. 4

    Opečené zemiaky a aj lososa pridajte do misy, podľa chuti dosoľte a dokoreňte a polejte olivovým olejom. Všetko spolu opatrne pomiešajte a podávajte s opečeným kúskom chleba.

  5. 5

    TIP pre lepší výsledok: Do hotového šalátu môžete pridať ešte zvyšok citrónovej šťavy a kôry, šalát získa výraznejšiu chuť.

Diskusia k receptu