prazdny

Pečený pstruh s bylinkami

Hlavné jedlá

Cibuľu najemno nakrájame a dáme do mažiara, pridáme nadrobno pokrájané bylinky, šťavu z jedného citróna...

prazdny

Kačacia paštéta

Nátierky

Vákuovo zabalenú kačaciu pečeň tepelne spracujeme metódou sous vide pri 58 °C (4 hodiny).

prazdny

Plnený baklažán (Karniyarık)

Hovädzie mäso

Výborné, veľmi jednoduché turecké jednopekáčové jedlo....

prazdny

Pečené bravčové koleno

Bravčové mäso

"Nemáme doma ihlu?, " pýtala som sa môjho zákonitého. "Načo potrebuješ ihlu?" "No do kolena!" Pozrel...

prazdny

Pečené šťavnaté prsia z morky s krutónovou prílohou

Hlavné jedlá

Tak toto je rada, ako spríjemniť v detstve zásadne odmietanú konzumáciu „suchého” mäsa z kuracích či morčacích pŕs....

prazdny

Pstruh na bielom víne s krevetami podľa Juraja Baču

Hlavné jedlá

Lákavo vyzerajúci pstruh s krevetami je výsledkom snaženia herca a speváka Juraja Baču v našom štúdiu...

prazdny

Pečený obložený hermelín so šalátom

Hlavné jedlá

Rýchla a chutná lahôdka na obed.

prazdny

Bôčik so slivkovo-pivovou omáčkou a s bryndzovou kroketou

Bravčové mäso

Bravčový bôčik deň dopredu dobre namarinujeme so soľou, s posekaným rozmarínom, pretlačeným cesnakom a korením....

prazdny

Losos so zázvorom a s citrónom

Hlavné jedlá

Aj keď existujú aj iné ryby s nižším obsahom tuku, losos je rozhodne diétny – najmä v kombinácii s citrónom a so šalátom....

prazdny

Pečené kuracie stehienka s citrónom

Kuracie mäso

Najobľúbenejší obed u nás doma? No predsa pečené kura. Aby sme sa nenudili, pripravujem ho...

prazdny

Pečená domáca cuketa s bylinkovým korením a sušeným cesnakom

Bezmäsité jedlá

Rýchly recept na domácu cuketu pečenú v rúre s bylinkovým korením a sušeným cesnakom....

prazdny

Ochutený slivkový lekvár

Pečený ochutený slivkový lekvár takmer bez miešania. Má chuť po klinčekoch a rume.

prazdny

Pečená dýně s fenyklem

Bezmäsité jedlá

Mezi podzimními a zimními jídly mám ráda nejen dýňové polévky, ale i saláty. Syrový fenikl...

prazdny

Losos so špargľou podľa Thomasa Puskailera

Hlavné jedlá

Slovenský spevák Thomas Puskailer uvarí v našom štúdiu TV Varecha recept, ktorý má od mamy svojej...

prazdny

Bravčová pečeň restovaná na škvarkách

Bravčové mäso

Už dávnejšie som sa Vám bol vyspovedal z mojej velikej vďaky šikovnej pani Blaženiakovej, mojej vzácnej...

prazdny

Úhor na masle

Hlavné jedlá

Príprava úhora podľa JPP - jedna pani povedala. Niekoľko rád, z ktorých som si vybral...

prazdny

Pečený králik na víne s flambovanými šampiňónmi

Hlavné jedlá

Pečený králik: Králika umyjeme, osolíme, okoreníme a dôkladne prešpikujeme slaninou a cesnakom. Do pekáča vložíme na...

prazdny

Pečená ryža so zeleninou a vajíčkami

Hlavné jedlá

Výborný obed takmer bez práce na štýl ázijskej praženej ryže. Stavte na náš jednoduchý recept a...

prazdny

Čínsky banán

Dezerty

Banány ošúpeme a rozkrojíme na polovicu. Sezamový olej rozpálime na panvici a osmažíme na ňom polovice...

prazdny

Kuřecí uzená noha s mangoldem

Kuracie mäso

Uzená masa považuji za výborná. Takový mangold je skvělá, lehká příloha. Brambory nevylučuju, ...

prazdny

Jelenina s gaštanovou omáčkou à la Viktor Emanuel II.

Hlavné jedlá

Jelení chrbát odblaníme a nakrájame na požadované porcie. Mäso opečieme na oleji z každej strany, ochutíme soľou...

prazdny

Živánska s kaprom

Hlavné jedlá

Kapra zvnútra nakrojíme po dĺžke pozdĺž stredovej čiary. Hornú časť (smerom k chrbtovej plutve) nakrájame zvonku...

prazdny

Raňajková morčacia pečeň na slanine

Večera

Vopred sa Vám všetkým ospravedlňujem za nekvalitný titulný obrázok. Niečo sa mi pri fotení „poondilo, ...

prazdny

Kolienko so šalátom zo zemiakov, z jabĺk a feniklu

Bravčové mäso

Veľkonočná gastronómia ma vždy fascinovala. Najmä v tradičnom poňatí starých mám, ktoré vedeli pripraviť neskutočne dobré jedlá. Pridávam k nim len štipku svojho...

prazdny

Hovädzia podbrušina pečená so zeleninou

Hovädzie mäso

Slabina, podbrušina, sukňa, tzv. „tunajší našinci” flank skirt, to sú pomenovania pre druh hovädzieho mäsa....

prazdny

Pečené plnené zemiaky

Hlavné jedlá

Dostala som také menšie zemiačiky, tak som ich dnes pripravila na obed takto.

prazdny

Hovädzie rebrá s ostrou kimči zeleninou

Hovädzie mäso

Fermentovanú kimči zeleninu musíme pripraviť niekoľko dní vopred. Pekinskú kapustu umyjeme a nakrájame asi na 5 cm kúsky, ...

prazdny

Pečená krkovička so zeleninou a s fazuľou

Bravčové mäso

Je šťavnatá, jej príprava je jednoduchá a dá sa urobiť na veľa spôsobov. V našej...

prazdny

Dýňová pomazánka na semínkových sušenkách

Bezmäsité jedlá

Sušenky semínkové (viz recept zde - https://varecha. pravda. sk/recepty/seminkove-susenky-bez-mouky/71921-recept. html ...