prazdny

Šťuka na zelerovo-batátových plackách

Hlavné jedlá

Zeler a batáty očistíme, nastrúhame nahrubo, pridáme vajcia, na oleji opečenú cibuľku, nasekané...

prazdny

Šalát z baby špenátu

Hlavné jedlá

Nové zemiaky uvarte v šupke a nakrájajte na štvrtiny. Petržlen nasekajte na drobno a dajte do misky. Pridajte...

prazdny

Pečené zemiakové vejáriky s reďkovkovým dipom

Bezmäsité jedlá

Jednoduché a pritom efektné jedlo, ktoré nezaberie veľa času na prípravu. Ale zato je veľmi...

prazdny

Plnený baklažán (Karniyarık)

Hovädzie mäso

Výborné, veľmi jednoduché turecké jednopekáčové jedlo....

prazdny

Domáca chrumkavá granola

Raňajky

Nápadov na dobré raňajky nie je nikdy dosť a táto naša granola vám ich jednoznačne môže len...

prazdny

Kurča pečené s pomarančom a zemiakovo-cibuľový šalát s marinádou

Kuracie mäso

Uvažovala som dlho pred varením, čo k tomu kurčaťu. Ryža, zapekané zemiaky? No nič...

prazdny

Domáci chlieb

Chlieb

Pripravíme si múku, ktorú preosejeme. V miske s múkou urobíme dolinku a podrvíme do nej...

prazdny

Tuňák s grilovanou zeleninou a pečené brambory

Hlavné jedlá

Porce tuňáka osušíme ubrouskem, potřeme olejem, osolíme a opepříme a necháme 30 minut odležet.

prazdny

Pirohy z lístkového cesta plnené mäsom z roku 1989

Bravčové mäso

Recept podľa kalendára Gazdinka z roku 1989.

prazdny

Božie milosti s pečenými slivkami

Koláče

Božie milosti v niektorých regiónoch Slovenska poznajú ako fašiangový recept, inde ich nepoznajú vôbec. Môžeme ich pripraviť...

prazdny

Bochníky s ricottou a so šunkou

Večera

Z vyvaľkaného lístkového cesta vykrojíme 8 koliesok. Do stredu štyroch z nich umiestnime šunku a lyžičku Ricotty Galbani....

prazdny

Losos so zázvorom a s citrónom

Hlavné jedlá

Aj keď existujú aj iné ryby s nižším obsahom tuku, losos je rozhodne diétny – najmä v kombinácii s citrónom a so šalátom....

prazdny

Pečeňové špecle do polievky

Polievky

Praktické nočky/špecle ako závarka do polievok. Robievam ich vo väčšom množstve a naporcované zamrazujem.

prazdny

Pečené kuracie stehienka s citrónom

Kuracie mäso

Najobľúbenejší obed u nás doma? No predsa pečené kura. Aby sme sa nenudili, pripravujem ho...

prazdny

V rúre pečené krídla so zeleninou, jogurtovým dressingom a paprikovým maslom

Kuracie mäso

Variabilná inšpirácia na velmi jednoduché, málo prácne, ale pritom veľmi chutné jedlo, ktoré zasýti...

prazdny

Večera z jedného pekáča

Kuracie mäso

Rýchla večera, á la čo dom dal, alebo čo musíte spotrebovať :P, hlavná foto...

prazdny

Plnený pečený bôčik s kapustovými strapačkami

Bravčové mäso

Z rožkov, 5 vajec, urestovanej slaniny, cibule a trošky mlieka vypracujeme plnku, ktorú dochutíme majoránom,...

prazdny

Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou

Cestoviny

Prinášame vám trošku netradičný, ale za to veľmi chutný recept, v ktorom sa spojí výborná...

prazdny

Bravčový bôčik s kelom

Bravčové mäso

Z bôčika nakrájame 8 kociek, kožu nakrájame do kríža, dobre osolíme, votrieme pretlačený cesnak s...

prazdny

Pečený pstruh s bylinkami

Hlavné jedlá

Cibuľu najemno nakrájame a dáme do mažiara, pridáme nadrobno pokrájané bylinky, šťavu z jedného citróna...

prazdny

Tekvicová polievka s jablkami a so zázvorom

Bezmäsité jedlá

Kto by nemal rád leto? Ako kuchár - profesionál sa však vždy viac teším na jeseň. Plody...

prazdny

Pečený králik na víne s flambovanými šampiňónmi

Hlavné jedlá

Pečený králik: Králika umyjeme, osolíme, okoreníme a dôkladne prešpikujeme slaninou a cesnakom. Do pekáča vložíme na...

prazdny

Plnená tekvica s tofu

Bezmäsité jedlá

Tekvicu umyjeme osušíme, prerežeme na polovice a vyberieme jadierka. Ak máme sušené huby, ...

prazdny

Bôčik s medovou kôrkou so šošovicovým šalátom

Bravčové mäso

Bravčový bôčik dobre umyjeme pod studenou vodou a osušíme, cez kožu spravíme nožom hlboké zárezy a votrieme...

prazdny

Teriyaki losos

Hlavné jedlá

Nakonec Japonec! Rýchla špajzovka so zopár skratkami. Obed vybavený za polhodinu.

prazdny

Gnocchi s pestom z pečených paprík

Bezmäsité jedlá

Mala som chuť na niečo trošku nové, a hupsli na mňa v obchode gnocchi a kapie,...

prazdny

Čínsky banán

Dezerty

Banány ošúpeme a rozkrojíme na polovicu. Sezamový olej rozpálime na panvici a osmažíme na ňom polovice...

prazdny

Pečené bravčové koleno

Bravčové mäso

"Nemáme doma ihlu?, " pýtala som sa môjho zákonitého. "Načo potrebuješ ihlu?" "No do kolena!" Pozrel...

prazdny

Pečený obložený hermelín so šalátom

Hlavné jedlá

Rýchla a chutná lahôdka na obed.

prazdny

Hovädzie rebrá s ostrou kimči zeleninou

Hovädzie mäso

Fermentovanú kimči zeleninu musíme pripraviť niekoľko dní vopred. Pekinskú kapustu umyjeme a nakrájame asi na 5 cm kúsky, ...

prazdny

Kačacia paštéta

Nátierky

Vákuovo zabalenú kačaciu pečeň tepelne spracujeme metódou sous vide pri 58 °C (4 hodiny).

prazdny

Bôčik so slivkovo-pivovou omáčkou a s bryndzovou kroketou

Bravčové mäso

Bravčový bôčik deň dopredu dobre namarinujeme so soľou, s posekaným rozmarínom, pretlačeným cesnakom a korením....

prazdny

Jelenina s gaštanovou omáčkou à la Viktor Emanuel II.

Hlavné jedlá

Jelení chrbát odblaníme a nakrájame na požadované porcie. Mäso opečieme na oleji z každej strany, ochutíme soľou...

prazdny

Rýchly víkendový obed

Bezmäsité jedlá

Recept na rýchle víkendové zeleninové menu.

prazdny

Hovädzia podbrušina pečená so zeleninou

Hovädzie mäso

Slabina, podbrušina, sukňa, tzv. „tunajší našinci” flank skirt, to sú pomenovania pre druh hovädzieho mäsa....