Šťuka na zelerovo-batátových plackách
Libor Jantolák
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 22. júna 2017
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 22. júna 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 800 g (filety) |
|
| 30 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 ks |
|
| Na placky: | |
| 400 g |
|
| 400 g (sladké zemiaky) |
|
| 4 ks |
|
| 80 g |
|
| 5 g |
|
| 5 g |
|
| 20 g |
|
| 200 mla (na vyprážanie) |
|
| 1 ks |
|
| Na omáčku: | |
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 400 ml |
|
Postup
-
1
Zeler a batáty očistíme, nastrúhame nahrubo, pridáme vajcia, na oleji opečenú cibuľku, nasekané čili, múku, soľ a bylinky. Cesto vypracujeme a necháme ho 5 minút odležať.
- 2
Na rozohriatej panvici a miernom ohni pečieme placky na oleji asi 5 minút z oboch strán.
- 3
V malom hrnci rozpustíme maslo, pridáme gorgonzolu a smotanu. Zmes za stáleho miešania prevaríme.
- 4
Filety zo šťuky osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom a opekáme z oboch strán približne 5 minút. Podávame s plackami a gorgonzolovou omáčkou.
Tiež pečená šťuka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu