prazdny

Voňavé škoricovo-medové maslové špirálky

Dezerty

Maslo izbovej teploty, preosiaty práškový cukor, soľ šľaháme ručným šľahačom alebo kuchyn. robotom (príp....

prazdny

Medová torta bez lepku

Torty

Medovníčky sú tradičná vianočná klasika a pravdepodobne nechýbajú na žiadnom štedrovečernom stole. Čo tak ale upiecť si niečo nové, ale zároveň zachovať tradíciu voňavého medového cesta?...

prazdny

Bezlepkové halušky s medvedím cesnakom

Bezmäsité jedlá

Aj vy ste zástancom toho, že variť treba sezónne? Tak využijeme dary prírody, ktoré sú...

prazdny

Rýchly chlieb s medvedím cesnakom

Chlieb

Tento chlieb je vzhľadom k tomu, že cesto nepotrebuje kysnúť, skutočne rýchlo hotový....

prazdny

Medové trubičky s čokoládovou plnkou

Dezerty

Určite potešia tých, ktorí majú radi medové zákusky... Takéto boli na sviatky u nás.

prazdny

Zdobenie medovníkov alebo medovníkového domčeka krížikovou výšivkou

Upečte medovníkový domček alebo medovníky a pozrite si, ako ich ozdobiť krížikovou výšivkou.

prazdny

Vyprážané jablkové taštičky s medovkou

Dezerty

Ošúpané jablká nakrájame na kocky. Ochutíme škoricovým a vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou a pridáme nakrájanú medovku...

prazdny

Bezlepkové plnené medovníky

Dezerty

Ak tieto sviatky nestíhate, tento recept je pre vás záchranou. Z hotového chladeného medového cesta...

prazdny

Jogurtové minišišky

Dezerty

Je to celkom jednoduché pripraviť si sladké vyprážané kúsky trebárs na víkendové maškrtenie. Jogurtové minišišky sme...

prazdny

Soľ s medvedím cesnakom

Keď nám medvedí cesnak ponúka rôzne využitie v kuchyni, vyskúšajte aj (pre niekoho) menej známe recepty ako práve soľ s medvedím cesnakom....

prazdny

Levanduľové keksíky s medom

Dezerty

Aj vy milujete nádherné voňavé kvetinky levandule? Upečte si z nich chrumkavé a zdravé špaldové sušienky...

prazdny

Sladké kolieska podľa receptu zo stredoveku

Koláče

Tento recept mám od rolu 2018....

prazdny

Gözleme plnené medvedím cesnakom a syrom

Bezmäsité jedlá

Toto turecké múčne jedlo sa dá plniť rôznymi plnkami....

prazdny

Špargľové rizoto s citrónom a medvedím cesnakom

Bezmäsité jedlá

Tento recept pre vás pripravila Fitrecepty. Vegánsky recept na rizoto isto poteší aj nevegánov, ktorí majú pre zmenu chuť na niečo ľahšie a bezmäsité....

prazdny

Bábovka s medom a mandľovými lupienkami

Koláče

Vláčna bábovka osladená medom. Keď už máme ten mesiac bábovky... :)

prazdny

Klbká so syrom a s medvedím cesnakom

Bezmäsité jedlá

Jarný koláč vhodný k polievkam, alebo len tak na pochutnanie.

prazdny

Zdobené bezlepkové medovníčky

Dezerty

Zdobené bezlepkové medovníčky nebudú chýbať asi na žiadnom vianočnom stole v rodinách, ktoré žijú bez lepku....

prazdny

Medovníková chalúpka krok za krokom

Urobiť ju vyžaduje trpezlivosť a čas, ale odmení sa vám svojou krásou.

prazdny

Vajíčkový chlieb s medvedím cesnakom

Bezmäsité jedlá

Ešte stále máme sezónu medvedieho cesnaku. Môj príspevok nepovažujem za recept. Skôr len ako inšpiráciu...

prazdny

Francúzske medové toasty s jablkami a cesnakom

Bezmäsité jedlá

Toastový chlieb natrieme z oboch strán maslom a na rozohriatej panvicu opekáme z oboch strán. Medzitým nakrájame...

prazdny

Kváskové slimáky s medvedím cesnakom

Slané chuťovky

Je obdobie medvedieho cesnaku. Okrem pesta, k mäsu, rybe či polievky sa skvele hodí...

prazdny

Pestrofarebné veľkonočné medovníčky

Dezerty

Sladké maľované vajíčka, zajačiky, motýle budú krásnou ozdobou vášho sviatočného stola.

prazdny

Jesenný teplý šalát s pečenou červenou repou

Bezmäsité jedlá

Teplý šalát s pečenou červenou repou vynikajúco chutí s akýmkoľvek lahodným mäkkým syrom...

prazdny

Medovníky s kváskom

Neočakávajte chuť ako klasické medovníky, plné medu a škorice. Tieto medovníky majú výraznú chuť po...

prazdny

Medovo-makové rezy

Dezerty

Výborné medovo-makové rezy plnené vanilkovým krémom a slivkovým domácim lekvárom.

prazdny

Kukuričná kaša s medom a ovocím

Raňajky

Na dochutenie tejto kaše môžete použiť akékoľvek čerstvé bobuľové ovocie.

prazdny

Medovník na biskupský spôsob

Koláče

Suroviny dáme spolu do hrnca a prevaríme. Primiešame nasekané kandizované ovocie, orechy (mandle), polohrubú múku a sódu....