Bezlepkové halušky s medvedím cesnakom
Foto: novalim
Aj vy ste zástancom toho, že variť treba sezónne? Tak využijeme dary prírody, ktoré sú práve dostupné. A teraz je v sezóne práve medvedí Zobraziť celý popisAj vy ste zástancom toho, že variť treba sezónne? Tak využijeme dary prírody, ktoré sú práve dostupné. A teraz je v sezóne práve medvedí cesnak. Plný vitamínov, zdravý a navyše výborne chutí. Ak hľadáte inšpiráciu, čo z neho navariť, skúste dnes na večeru tieto jednoduché bezlepkové halušky, ktoré nechajú vyniknúť práve jemnej chuti medvedieho cesnaku.
Postup
-
1
Umyté lístky medvedieho cesnaku dáme do osolenej vody a krátko ich povaríme.
- 2
Potom ich vo vode pomocou ponorného mixéra rozmixujeme a celú túto zmes vlejeme do pripravenej múky s vajcom a varechou vymiešame hladké polotekuté cesto.
- 3
Necháme ho 10 minúť postáť a potom z neho narobíme halušky, ktoré varíme v osolenej vriacej vode.
- 4
Po vyplávaní na povrch ich vyberieme, dáme do misy so studenou vodou, opäť ich vyberieme, necháme odkvapkať a odkladáme do čistej misy.
- 5
Napokon ich pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.
- 6
Podávame napríklad len s olivovým olejom a strúhaným syrom. Samozrejme, môžeme ich podávať aj s inými omáčkami, napr. paradajkovou, syrovou a podobne.
Tiež halušky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Skúste pozrieť aj túto nie bezlepkovú verziu :-))
varecha.pravda.sk/recepty/zelene-halusky/28264-recept.htm...