Bezlepkové halušky s medvedím cesnakom

novalim - fotkanovalim, 19. apríla 2019 15:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Bezlepkové halušky s medvedím cesnakom Foto: novalim

Aj vy ste zástancom toho, že variť treba sezónne? Tak využijeme dary prírody, ktoré sú práve dostupné. A teraz je v sezóne práve medvedí cesnak. Plný vitamínov, zdravý a navyše výborne chutí. Ak hľadáte inšpiráciu, čo z neho navariť, skúste dnes na večeru tieto jednoduché bezlepkové halušky, ktoré nechajú vyniknúť práve jemnej chuti medvedieho cesnaku.

Suroviny

250 g
1 ks
25 lístkov
300 ml
Na posypanie:
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Umyté lístky medvedieho cesnaku dáme do osolenej vody a krátko ich povaríme.

  2. 2

    Potom ich vo vode pomocou ponorného mixéra rozmixujeme a celú túto zmes vlejeme do pripravenej múky s vajcom a varechou vymiešame hladké polotekuté cesto.

  3. 3

    Necháme ho 10 minúť postáť a potom z neho narobíme halušky, ktoré varíme v osolenej vriacej vode.

  4. 4

    Po vyplávaní na povrch ich vyberieme, dáme do misy so studenou vodou, opäť ich vyberieme, necháme odkvapkať a odkladáme do čistej misy.

  5. 5

    Napokon ich pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.

  6. 6

    Podávame napríklad len s olivovým olejom a strúhaným syrom. Samozrejme, môžeme ich podávať aj s inými omáčkami, napr. paradajkovou, syrovou a podobne.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist