prazdny

Zasnežený medovníkový stromček

Dezerty

Je tu kopec receptov na perníčky, ale tento (od mojej svokry) má už zopár desiatok rokov,...

prazdny

Bataty zapečené s marshmallows

Dezerty

Bataty (alebo sladké zemiaky), sú svojou prirodzenou chuťou predurčené k rôznym dezertom. V spojení s...

prazdny

Poľníčkový šalát s granátovým jablkom, toto je vitamínová bomba

Šaláty

Lístky mladej valeriánky poľnej (poľníček) obsahujú viac vitamínu C ako citrón a veľa omladzujúcich antioxidantov....

prazdny

Veľkonočné medovníčkové vajíčka

Dezerty

Medovníčky plnené krémom z bielej čokolády. Zdobené pomocou embosovaného valčeka fondánom.

prazdny

Medovníčky

Desiata

Všetky suroviny vymiesime na cesto, zabalíme do mikroténového vrecka a necháme cez noc v chladničke odstáť....

prazdny

Mascarpone krém s citrónom a medovými sušienkami

Dezerty

Lahodný, krémový, unikátne chutný, plný medu a čerstvej citrónovej šťavy. To je citrónový...

prazdny

Medovníky s orechovou plnkou

Dezerty

Recept na rýchle mäkučké medovníky s úžasnou orechovou plnkou.

prazdny

Teľacie medailóniky s jahodovou omáčkou a dvojfarebnou štrúdľou

Hlavné jedlá

Štrúdľa: Fialové zemiaky uvaríme v slanej vode, očistíme a roztlačíme. Dochutíme soľou, korením, pridáme...

prazdny

Pstruh na kvake s ďumbierovým medom

Hlavné jedlá

Ďumbierový med: Množstvo ďumbieru závisí od požadovanej sily. Očistený ďumbier nakrájame na drobné kocky. Spolu...

prazdny

Slané pečivo s medvedím cesnakom

Slané chuťovky

Z mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások. Do väčšej misky nasypeme múku, soľ...

prazdny

Horné kuracie stehná s pestom z medvedieho cesnaku

Kuracie mäso

Kuracie stehná umyjeme, osolíme, potrieme pestom z medvedieho cesnaku. Necháme chvíľu postáť. Zatiaľ si...

prazdny

Medovníčky so sušeným ovocím

Dezerty

Recept na tieto medovníky mám z nejakého staršieho časopisu. Podobné som tu nenašla a keďže sú fakt super a vďaka sušenému ovociu nestvrdnú, podelím sa s ostatnými....

prazdny

Kukuričná kaša s medom a ovocím

Raňajky

Na dochutenie tejto kaše môžete použiť akékoľvek čerstvé bobuľové ovocie.

prazdny

Pudingová ovocná misa

Dezerty

Perfektná, efektná a celkom jednoduchá pudingová ovocná misa sa podarí každému a naozaj veľmi rýchlo....

prazdny

Veľkonočné maxi vajce

Torty

Jednoduchá a efektná torta z medového cesta plnená výborným krémom z mascarpone, zdobená snehovými pusinkami a...

prazdny

Medovníčky

Dezerty

Je možné ich urobiť s klasickou polevou, prípadne za horúca máčať do rumu s práškovým cukrom....

prazdny

Medové trubičky s čokoládovou plnkou

Dezerty

Určite potešia tých, ktorí majú radi medové zákusky... Takéto boli na sviatky u nás.

prazdny

Bezlepkové medové kocky s marcipánom

Dezerty

Z nášho bezgluténového chladeného medového cesta pripravíte voňavé medovníčky, marlenku či medové rezy....

prazdny

Pesto z medvedieho cesnaku

Bezmäsité jedlá

Chutné pesto z medvedieho cesnaku vhodné do cestovín alebo na čerstvé pečivo. V chladničke by malo bez problémov vydržať aj rok....

prazdny

Bezlepkový likérový tart z medového cesta

Koláče

Aj vy neodoláte vôni vianočného medovníka? Tak si s nami upečte tento efektný likérový tart bez lepku....

prazdny

Hovädzie medailóniky s kačacou pečeňou

Hovädzie mäso

Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme hovädzie mäso nakrájané na medailóniky a slaninu. Pražíme spolu s cibuľou asi 3...

prazdny

Gaštanový koláč Mont Blanc bez lepku

Dezerty

Na slávnostný vianočný stôl patrí aj slávnostný dezert. A taký je aj náš dnešný recept na gaštanový koláč Mont Blanc bez lepku...

prazdny

Kuracie kúsky v zeleninovo-medovej omáčke s pohánkou

Kuracie mäso

Výborný rýchly recept na kuracie kúsky v zeleninovej omáčke s pohánkou.

prazdny

Kysnuté srdiečko s medom

Koláče

Pečenie je hra a o vianočnom to platí zvlášť. Jej pravidlá nám zanechali naše šikovné staré mamy a...

prazdny

Batatovo-mrkvové pyré s medvedím cesnakom

Bezmäsité jedlá

Keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak ho využívam na 100 percent.

prazdny

Bezlepkové slimáky s pestom z medvedieho cesnaku

Bezmäsité jedlá

Do preosiatej múky spravíme jamku a do nej nalejeme 100 ml mlieka, pridáme droždie, zasypeme...