Medová torta bez lepku
Foto: novalim
Medovníčky sú tradičná vianočná klasika a pravdepodobne nechýbajú na žiadnom štedrovečernom stole. Čo tak ale upiecť si
niečo nové, ale zároveň zachovať tradíciu voňavého Zobraziť celý popisMedovníčky sú tradičná vianočná klasika a pravdepodobne nechýbajú na žiadnom štedrovečernom stole. Čo tak ale upiecť si
niečo nové, ale zároveň zachovať tradíciu voňavého medového cesta? My sme to skúsili a výsledok bol úžasný. Medová torta
bez lepku z nášho chladeného medového cesta s vanilkovou plnkou a čokoládovou polevou bude zaručene chutiť všetkým
milovníkom tohto vianočného tradičného koláčika.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto premiesime, vyvaľkáme na hrúbku pol cm a vykrojíme z neho 4 kruhy s priemerom asi 18 cm. Pečieme ich na plechu s papierom na teplote 180 °C asi 12-14 minút. Z odrezkov cesta vykrojíme malé stromčeky.
- 2
Krém: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme ho úplne vychladnúť. Maslo a práškový cukor vyšľaháme do krémova a potom po lyžiciach prišľahávame puding. Pláty cesta potrieme najprv marhuľovým džemom a potom vrstvou krému a ukladáme na seba. Zvyšným krémom potrieme okraje a povrch torty.
- 3
Naplnenú tortu necháme v chlade, aby plnka stuhla. Potom ju polejeme čokoládovou polevou, na ktorú roztopíme čokoládu s tukom, ozdobíme stromčekmi a necháme do druhého dňa odstáť.
Tiež medová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu