Bezlepková medová torta
Bezlepková medová torta

Medová torta bez lepku

novalim - fotkanovalim, 22. decembra 2022. Komerčný recept.
Medová torta bez lepku
Foto: novalim

Medovníčky sú tradičná vianočná klasika a pravdepodobne nechýbajú na žiadnom štedrovečernom stole. Čo tak ale upiecť si niečo nové, ale zároveň zachovať tradíciu voňavého Zobraziť celý popisMedovníčky sú tradičná vianočná klasika a pravdepodobne nechýbajú na žiadnom štedrovečernom stole. Čo tak ale upiecť si niečo nové, ale zároveň zachovať tradíciu voňavého medového cesta? My sme to skúsili a výsledok bol úžasný. Medová torta bez lepku z nášho chladeného medového cesta s vanilkovou plnkou a čokoládovou polevou bude zaručene chutiť všetkým milovníkom tohto vianočného tradičného koláčika.
Zdroj: www.novalim.sk

10 ks
porcií
45 (+ chladenie) minút
príprava
12-14 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal.
Na krém:
350 ml
1 bal.
150 g
2 PL
Na potretie:
Na polevu:
200 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Cesto premiesime, vyvaľkáme na hrúbku pol cm a vykrojíme z neho 4 kruhy s priemerom asi 18 cm. Pečieme ich na plechu s papierom na teplote 180 °C asi 12-14 minút. Z odrezkov cesta vykrojíme malé stromčeky.

  2. 2

    Krém: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme ho úplne vychladnúť. Maslo a práškový cukor vyšľaháme do krémova a potom po lyžiciach prišľahávame puding. Pláty cesta potrieme najprv marhuľovým džemom a potom vrstvou krému a ukladáme na seba. Zvyšným krémom potrieme okraje a povrch torty.

  3. 3

    Naplnenú tortu necháme v chlade, aby plnka stuhla. Potom ju polejeme čokoládovou polevou, na ktorú roztopíme čokoládu s tukom, ozdobíme stromčekmi a necháme do druhého dňa odstáť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia