Foto: blueberry
Medovníky v trocha zdravšom variante. Chrumkavé a jemné, ihneď sa rozplývajúce na jazyku :) Viac receptov na mojej stránke, ktorú len rozbieham ♥ http://letseathealthysweet.blogspot.sk/
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V hrnci si roztopíme maslo, ktoré necháme chvíľu vychladnúť a po približne 5 minútach pridáme med. V miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a korenie. Nasledné pridáme do múčnej zmesi maslovú a nakoniec vajíčko.
- 2
Vypracujeme tuhé cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme postáť v chladničke najemenej 2 hodiny. Vo vybratí cesta z chladničky, necháme chvíľu vonku, pretože cesto je ešte príliš tuhé a pri vaľkaní by sa mohlo mrviť. Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske a vykrajujeme formičkami.
- 3
Medovníky pečieme na 180 °C približne 10 - 15 minút. Je to individuálne, takže keď budú mať zlatú až mierne hnedú farbu, vyberte ich a nechajte vychladnúť. Skladujeme ich v uzatvárateľnej nádobe s kúskom jabĺčka alebo chleba.
Tiež medovníky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu