Medovníky
Medovníky

Mäkučké medovníky

blueberry - fotkablueberry, 5. decembra 2017
Mäkučké medovníky
Foto: blueberry

Medovníky v trocha zdravšom variante. Chrumkavé a jemné, ihneď sa rozplývajúce na jazyku :) Viac receptov na mojej stránke, ktorú len rozbieham ♥ http://letseathealthysweet.blogspot.sk/

40
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
6 PL
1/2 čl
1 čl
1 čl
1 ks
75 g




Postup

  1. 1

    V hrnci si roztopíme maslo, ktoré necháme chvíľu vychladnúť a po približne 5 minútach pridáme med. V miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a korenie. Nasledné pridáme do múčnej zmesi maslovú a nakoniec vajíčko.

  2. 2

    Vypracujeme tuhé cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme postáť v chladničke najemenej 2 hodiny. Vo vybratí cesta z chladničky, necháme chvíľu vonku, pretože cesto je ešte príliš tuhé a pri vaľkaní by sa mohlo mrviť. Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske a vykrajujeme formičkami.

  3. 3

    Medovníky pečieme na 180 °C približne 10 - 15 minút. Je to individuálne, takže keď budú mať zlatú až mierne hnedú farbu, vyberte ich a nechajte vychladnúť. Skladujeme ich v uzatvárateľnej nádobe s kúskom jabĺčka alebo chleba.

Diskusia k receptu

patmat
Podstatne viac upečené, ako by bolo žiadúce.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia