Sladké kolieska podľa receptu zo stredoveku fotorecept
Tento recept mám od rolu 2018. Každoročne sa na Košickom hrade koná súťaž družstiev Hradná vareška, kde súťažia družstvá vo varení jedál podľa Zobraziť celý popisTento recept mám od rolu 2018. Každoročne sa na Košickom hrade koná súťaž družstiev Hradná vareška, kde súťažia družstvá vo varení jedál podľa dobových, v písomnostiach zachovaných receptov. Každé družstvo varí viac druhov jedál. Ľudia chodia pomedzi družstvá, ochutnávajú a vyhodnocujú, čo im najviac chutilo. Tieto kolieska mi chutili, tak som si vypýtala recept. Chutili nielen mne, zmizli ako prvé zo všetkých jedál, ktoré súťažiace družstvá v tomto roku pripravili.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Múku a zmäknuté maslo spolu dobre premiesime.
-
2
Pridáme štipku soli, rozdrvený aníz, vajce a med. Vypracujeme cesto.
-
3
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 7 mm.
-
4
Z cesta vykrajujeme kolieska s priemerom 3 cm.
-
5
Na suchej panvici na slabšom plameni opekáme kolieska z oboch strán. Vzhľadom k tomu, že cesto obsahuje veľa masla, nie je nutný na opekanie žiadny tuk ani teflónová panvica. Stačí hocijaká obyčajná.
- 6
Kolieska podávame teplé ale chutia aj vychladnuté.
Tiež medové kolieska:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 6
Diskusia k receptu