Grécky jogurtový rez s figami

Ján Halaj
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 28. augusta 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Grécky jogurtový rez s figamiFoto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
40 min
príprava
13 min
na 170 °C

Suroviny

2 ks
100 g
20 ml
ml g
100 g
3 g
900 g
10 g
120 ml
 (sušené alebo čerstvé na ozdobenie)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme mlieko, rozpustené maslo a premiešame. Múku zmiešame s kypriacim práškom a zapracujeme ich do vajcovej zmesi.

  2. 2

    Dno tortovej formy s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie. Zmes vylejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 13 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.

  3. 3

    Želatínu necháme „napučať" v studenej vode, potom ju vyžmýkame. Jogurt zmiešame s medom, časť jogurtu odoberieme a pridáme želatínu, rozpustíme v mikrovlnnej rúre. Spojíme so zvyškom jogurtu. Takto pripravenú jogurtovú zmes nalejeme na korpus a necháme stuhnúť v chladničke. Pred podávaním tortu ozdobíme figami a polejeme medom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist