Grécky jogurtový rez s figami
Ján Halaj
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 28. augusta 2018
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 28. augusta 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
13 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme mlieko, rozpustené maslo a premiešame. Múku zmiešame s kypriacim práškom a zapracujeme ich do vajcovej zmesi.
- 2
Dno tortovej formy s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie. Zmes vylejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 13 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- 3
Želatínu necháme „napučať" v studenej vode, potom ju vyžmýkame. Jogurt zmiešame s medom, časť jogurtu odoberieme a pridáme želatínu, rozpustíme v mikrovlnnej rúre. Spojíme so zvyškom jogurtu. Takto pripravenú jogurtovú zmes nalejeme na korpus a necháme stuhnúť v chladničke. Pred podávaním tortu ozdobíme figami a polejeme medom.
Tiež zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu