Medovníky
Medovníky

Medovníky

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 19. decembra 2020
Medovníky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
25
porcií
5 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
200 g
40 g mleté
2 ks
2 PL
2 PL
1 ČL
trošku
Na potretie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie v miske spojíme do kompaktného cesta a necháme v chladničke odstáť minimálne do ďalšieho dňa.

  2. 2

    Potom vyvaľkáme cesto na hrúbku 4–5 mm a vykrajujeme rôzne tvary, poukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňoch cca 5 minút.

  3. 3

    Po upečení teplé medovníky potrieme rozmiešaným vajcom s mliekom a necháme vychladnúť. Môžeme dozdobiť podľa svojho vkusu.

Diskusia k receptu