Medové pampúšiky
Andrej Časnocha
kuchár Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 27. februára 2018
kuchár Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 27. februára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Najskôr pripravíme kvások z droždia, časti vlažnej vody a medu. Ku kvásku pridáme hladkú múku, zvyšnú vodu a vypracujeme riedke cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste asi 30 minút.
- 2
Po vykysnutí trháme cesto tak, že medzi ukazovákom a palcom stlačíme guľku a lyžicou ju oddelíme. Vyprážame v oleji dozlatista ako klasické šišky.
- 3
Po vypražení posypeme škoricovým cukrom. Môžeme dozdobiť drobným ovocím a ako prílohu môžeme podávať med.
Tiež šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Áno, do tohto cesta sa vajíčka nepridávajú.