Medové šišky
Medové šišky

Medové pampúšiky

Andrej Časnocha
kuchár Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 27. februára 2018
Medové pampúšiky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

500 g
42 g
300 ml
50 g
500 ml (na vyprážanie)
20 g (na posypanie)
Príloha:




Postup

  1. 1

    Najskôr pripravíme kvások z droždia, časti vlažnej vody a medu. Ku kvásku pridáme hladkú múku, zvyšnú vodu a vypracujeme riedke cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste asi 30 minút.

  2. 2

    Po vykysnutí trháme cesto tak, že medzi ukazovákom a palcom stlačíme guľku a lyžicou ju oddelíme. Vyprážame v oleji dozlatista ako klasické šišky.

  3. 3

    Po vypražení posypeme škoricovým cukrom. Môžeme dozdobiť drobným ovocím a ako prílohu môžeme podávať med.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia