Medové pampúšiky
Andrej Časnocha
kuchár Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 27. februára 2018
kuchár Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 27. februára 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
500 g |
|
42 g |
|
300 ml |
|
50 g |
|
500 ml (na vyprážanie) |
|
20 g (na posypanie) |
|
Príloha: | |
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najskôr pripravíme kvások z droždia, časti vlažnej vody a medu. Ku kvásku pridáme hladkú múku, zvyšnú vodu a vypracujeme riedke cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste asi 30 minút.
- 2
Po vykysnutí trháme cesto tak, že medzi ukazovákom a palcom stlačíme guľku a lyžicou ju oddelíme. Vyprážame v oleji dozlatista ako klasické šišky.
- 3
Po vypražení posypeme škoricovým cukrom. Môžeme dozdobiť drobným ovocím a ako prílohu môžeme podávať med.
Tiež šišky:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Áno, do tohto cesta sa vajíčka nepridávajú.