Bryndzová nátierka s medvedím cesnakom a orieškami
Zoltán Baláž
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 24. mája 2018
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 24. mája 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zmäknuté maslo a bryndzu spojíme pomocou robota s metličkami. Osolíme podľa chuti. Z medvedieho cesnaku a olivového oleja pomocou ponorného mixéru vytvoríme hustú pastu, ktorú ochutíme citrónovou šťavou a soľou. Pastu vmiešame do bryndzovej nátierky.
- 2
Píniové oriešky opečieme na suchej panvici, kým nezískajú jemne hnedú farbu. Presypeme z horúcej panvice na studený tanierik, aby sa už ďalej nepiekli. Podávame s jarným šalátom zo sezónnych bylín a z klíčkov.
Tiež bryndzová nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu