Vyprážané jablkové taštičky s medovkou fotorecept
Jozef Popelka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Pepper Inn v Šali, 22. júna 2018
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Pepper Inn v Šali, 22. júna 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g (typu B) |
|
| 200 g |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
| Plnka: | |
| 400 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 bal. |
|
|
|
|
| hrsť (listy) |
|
| na vyprážanie |
|
| na posypanie |
|
Postup
-
1
Ošúpané jablká nakrájame na kocky. Ochutíme škoricovým a vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou a pridáme nakrájanú medovku.
- 2
Uvarené a očistené zemiaky pretlačíme, zmiešame ich s múkou, so soľou a s vajíčkami. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme aspoň pol hodiny odpočinúť v chladničke.
- 3
Zemiakové cesto vyvaľkáme asi na 0,5 cm a vykrajujeme kolieska, ktoré plníme pripravenou jablkovou plnkou. Jednotlivé kolieska preklopíme, vytvarujeme taštičky, kraje dobre utlačíme.
- 4
Pripravené pirohy vyprážame dozlatista na oleji asi pri 160 °C. Po smažení ich uložíme na papierovú utierku, ktorá vsaje prebytočný tuk. Pri podávaní posypeme práškovým cukrom, ozdobíme jablkami a medovkou.
Tiež jablkové taštičky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu