Kváskové slimáky s medvedím cesnakom
Foto: slavkabis
Je obdobie medvedieho cesnaku.
Okrem pesta, k mäsu, rybe či
polievky sa skvele hodí aj ako náplň do cesta.
Zdroj: Z blogu: Recepty Slávky coolinarky
25
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
300 g |
|
100 g |
|
400 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
20 g |
|
150 g |
|
Plnka: | |
190 g |
|
2 hrste |
|
1 ČL |
|
Na dokončenie: | |
(na potretie) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Všetky ingrediencie na cesto si zamiesime.
- 2
Necháme pri izbovej teplote kvasiť aspoň 6 hodín.
- 3
Následne cesto preložíme na dosku/podložku a premiesime.
- 4
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm.
- 5
Natrieme plnku (maslo, medvedí cesnak, soľ).
- 6
Zrolujeme a krájame kolieska približne 2 cm hrubé.
- 7
Poukladáme na plech a necháme hodinu podkysnúť.
- 8
Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamom. Kľudne môžeme použiť aj iné semienka, či syr.
- 9
Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia približne 15 minút.
Tiež slimáky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem krásne za milý komentár 🤗
Lievito madre v skratke LM je tuhý pšeničný kvások. Využíva sa najmä pri pečení pečiva, sladkých koláčov, atď