Kváskové slimáky
Kváskové slimáky

Kváskové slimáky s medvedím cesnakom

slavkabis - fotkaslavkabis, 20. apríla 2022
Kváskové slimáky s medvedím cesnakom
Foto: slavkabis

Je obdobie medvedieho cesnaku. Okrem pesta, k mäsu, rybe či polievky sa skvele hodí aj ako náplň do cesta.
Zdroj: Z blogu: Recepty Slávky coolinarky

25
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
100 g
400 g
50 g
1 ks
20 g
150 g
Plnka:
190 g
2 hrste
1 ČL
Na dokončenie:
 (na potretie)
 (na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie na cesto si zamiesime.

  2. 2

    Necháme pri izbovej teplote kvasiť aspoň 6 hodín.

  3. 3

    Následne cesto preložíme na dosku/podložku a premiesime.

  4. 4

    Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm.

  5. 5

    Natrieme plnku (maslo, medvedí cesnak, soľ).

  6. 6

    Zrolujeme a krájame kolieska približne 2 cm hrubé.

  7. 7

    Poukladáme na plech a necháme hodinu podkysnúť.

  8. 8

    Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamom. Kľudne môžeme použiť aj iné semienka, či syr.

  9. 9

    Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia približne 15 minút.

Diskusia k receptu

slavkabis
@havinecko (22.4.2022 16:51)

Lievito madre v skratke LM je tuhý pšeničný kvások. Využíva sa najmä pri pečení pečiva, sladkých koláčov, atď
haji
Pěkný receptík, kváskové slimáky s medvedím cesnakom bych s radostí ochutnala. Obdivuji práci s LM.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha