Bezlepkové plnené medovníky
Foto: novalim
Ak tieto sviatky nestíhate, tento recept je pre vás záchranou. Z hotového chladeného medového cesta bez lepku Novalim sme upiekli úžasné plnené perníky. Nedá Zobraziť celý popisAk tieto sviatky nestíhate, tento recept je pre vás záchranou. Z hotového chladeného medového cesta bez lepku Novalim sme upiekli úžasné plnené perníky. Nedá sa im odolať. Čo poviete?
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Medové cesto dobre rozmiesime na pracovnej podložke. Podložku jemne posypeme bezlepkovou múkou.
- 2
Rozmiesené cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a vykrajujeme srdiečka alebo iné tvary. Kladieme ich na plech s papierom.
- 3
Do stredu perníka dáme trochu džemu, okraje potrieme rozmiešaným bielkom a priložíme vrchný perník. Prstami opatrne pritlačíme okraje tak, aby sa oba diely zlepili a džem nevytiekol. Pečieme na 160 stupňoch asi 10-12 minút (radšej menej ako veľa).
- 4
Upečené medovníky necháme vychladnúť a potom ich na mriežke polievame roztopenou horkou čokoládou s tukom (odporúčame obe prísady roztopiť nad parou). Ozdobíme cukrovými ozdôbkami a necháme čokoládu stuhnúť.
Tiež medovníky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu