Plnené bezlepkové medovníky
Plnené bezlepkové medovníky

Bezlepkové plnené medovníky

novalim - fotkanovalim, 20. decembra 2018. Komerčný recept.
Bezlepkové plnené medovníky
Foto: novalim

Ak tieto sviatky nestíhate, tento recept je pre vás záchranou. Z hotového chladeného medového cesta bez lepku Novalim sme upiekli úžasné plnené perníky. Nedá Zobraziť celý popisAk tieto sviatky nestíhate, tento recept je pre vás záchranou. Z hotového chladeného medového cesta bez lepku Novalim sme upiekli úžasné plnené perníky. Nedá sa im odolať. Čo poviete?

20
porcií
30 minút
príprava
12 minút
na 160 °C

Suroviny

1 ks
100 g hustý
200 g
50 g
1 ks
30 g




Postup

  1. 1

    Medové cesto dobre rozmiesime na pracovnej podložke. Podložku jemne posypeme bezlepkovou múkou.

  2. 2

    Rozmiesené cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a vykrajujeme srdiečka alebo iné tvary. Kladieme ich na plech s papierom.

  3. 3

    Do stredu perníka dáme trochu džemu, okraje potrieme rozmiešaným bielkom a priložíme vrchný perník. Prstami opatrne pritlačíme okraje tak, aby sa oba diely zlepili a džem nevytiekol. Pečieme na 160 stupňoch asi 10-12 minút (radšej menej ako veľa).

  4. 4

    Upečené medovníky necháme vychladnúť a potom ich na mriežke polievame roztopenou horkou čokoládou s tukom (odporúčame obe prísady roztopiť nad parou). Ozdobíme cukrovými ozdôbkami a necháme čokoládu stuhnúť.

Diskusia k receptu

motyka
Aj keď je to komerčný recept - nemôžem sa zdržať, aby som nenapísala, že sú nádherné. A niektoré žienky si to Vaše cesto pochvaľujú... Aj keď ja robím vlastné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia