Bezlepkové medovníky
Bezlepkové medovníky

Zdobené bezlepkové medovníčky

novalim - fotkanovalim, 18. decembra 2019. Komerčný recept.
Zdobené bezlepkové medovníčky
Foto: Novalim

Zdobené bezlepkové medovníčky nebudú chýbať asi na žiadnom vianočnom stole v rodinách, ktoré žijú bez lepku. Receptov je určite na internete neúrekom, skúste však náš, ktorý je jednoduchý a medovníčky sa zaručene vydaria. Napiekli sme ich z našej bezlepkovej zmesi na Perník. Stačí už len pridať med, vodu a trochu tuku a potom sa už môžete tešiť na vykrajovanie, pečenie a zdobenie. Rozvonia sa vám celá domácnosť a vy sa nebudete vedieť dočkať, kedy vychladnú, aby ste ich mohli ochutnať.

15 minút
príprava
12 minút
na 160 °C

Suroviny

1 bal.
2 PL tekutý
0,6 dcl
50 g (napr. Hera)
Na vymastenie plechu:
Na potretie medovníkov:
1 ks
Na čokoládovú polevu:
100 g
100 g
1 kvapka
Na zdobiacu polevu:
1 ks
150 g
1 PL
1 PL vriaca
Na zdobenie a plnenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Novalim Perník v prášku zmiešame so zmäknutým tukom a s medom, ktorý sme pred tým rozmiešali vo vode.

  2. 2

    Vypracujeme cesto, vytvarujeme do bochníka, zabalíme ho do potravinovej fólie a odložíme do chladničky aspoň na dve hodiny.

  3. 3

    Cesto potom necháme postáť pri izbovej teplote a znova ručne premiesime. Vyvaľkáme na hrúbku cca 7mm (ak medovníčky zliepame, vyvaľkáme cesto na tenšie, ak nezliepame, tak hrubšie).

  4. 4

    Potom vykrajujeme rôzne tvary a ukladáme na vymastený plech.

  5. 5

    Medovníky, ktoré budeme zdobiť polevami, nepotierame vajíčkom. Do ostatných môžeme dať mandle alebo orechy a potrieť rozšľahaným vajíčkom.

  6. 6

    Pečieme na 160 °C približne 12 minút.

  7. 7

    Na čokoládovú polevu tuk s čokoládou roztopíme vo vodnom kúpeli. Bielkovú zdobiacu polevu pripravíme tak, že všetky suroviny vyšľaháme šľahačom do hustejšej polevy.

  8. 8

    Medovníky, ktoré chceme zliepať, potrieme lekvárom a zlepené namočíme do čokoládovej polevy. Necháme odkvapkať na mriežke. Keď poleva trochu zaschne, môžeme ozdobiť bielkovou polevou pomocou cukrárskeho vrecka.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre