Zdobené bezlepkové medovníčky
Foto: Novalim
Zdobené bezlepkové medovníčky nebudú chýbať asi na žiadnom vianočnom stole v rodinách, ktoré žijú bez lepku. Receptov je určite na internete neúrekom, skúste Zobraziť celý popisZdobené bezlepkové medovníčky nebudú chýbať asi na žiadnom vianočnom stole v rodinách, ktoré žijú bez lepku. Receptov je určite na internete neúrekom, skúste však náš, ktorý je jednoduchý a medovníčky sa zaručene vydaria. Napiekli sme ich z našej bezlepkovej zmesi na Perník. Stačí už len pridať med, vodu a trochu tuku a potom sa už môžete tešiť na vykrajovanie, pečenie a zdobenie. Rozvonia sa vám celá domácnosť a vy sa nebudete vedieť dočkať, kedy vychladnú, aby ste ich mohli ochutnať.
príprava
na 160 °C
Suroviny
1 bal. |
|
2 PL tekutý |
|
0,6 dcl |
|
50 g (napr. Hera) |
|
Na vymastenie plechu: | |
|
|
Na potretie medovníkov: | |
1 ks |
|
Na čokoládovú polevu: | |
100 g |
|
100 g |
|
1 kvapka |
|
Na zdobiacu polevu: | |
1 ks |
|
150 g |
|
1 PL |
|
1 PL vriaca |
|
Na zdobenie a plnenie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Novalim Perník v prášku zmiešame so zmäknutým tukom a s medom, ktorý sme pred tým rozmiešali vo vode.
- 2
Vypracujeme cesto, vytvarujeme do bochníka, zabalíme ho do potravinovej fólie a odložíme do chladničky aspoň na dve hodiny.
- 3
Cesto potom necháme postáť pri izbovej teplote a znova ručne premiesime. Vyvaľkáme na hrúbku cca 7mm (ak medovníčky zliepame, vyvaľkáme cesto na tenšie, ak nezliepame, tak hrubšie).
- 4
Potom vykrajujeme rôzne tvary a ukladáme na vymastený plech.
- 5
Medovníky, ktoré budeme zdobiť polevami, nepotierame vajíčkom. Do ostatných môžeme dať mandle alebo orechy a potrieť rozšľahaným vajíčkom.
- 6
Pečieme na 160 °C približne 12 minút.
- 7
Na čokoládovú polevu tuk s čokoládou roztopíme vo vodnom kúpeli. Bielkovú zdobiacu polevu pripravíme tak, že všetky suroviny vyšľaháme šľahačom do hustejšej polevy.
- 8
Medovníky, ktoré chceme zliepať, potrieme lekvárom a zlepené namočíme do čokoládovej polevy. Necháme odkvapkať na mriežke. Keď poleva trochu zaschne, môžeme ozdobiť bielkovou polevou pomocou cukrárskeho vrecka.
Tiež medovníky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu