Jesenný teplý šalát s pečenou červenou repou
foodblog Medové motúzy, 20. septembra 2022
Foto: Jana Štrbková
Teplý šalát s pečenou červenou repou vynikajúco chutí s akýmkoľvek lahodným mäkkým syrom , napríklad s mozzarellou, kozím camembertom či so syrom Zlato.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
250 g miešaný (rukola, baby špenát, cvikla) |
|
3 PL |
|
250 g čerstvý |
|
2 ČL čerstvý |
|
2 ČL |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
1 PL nastrúhaná |
|
|
|
|
Postup
-
1
Neošúpanú červenú repu varíme vo vode asi 30 minút. Potom ju ošúpeme.
- 2
V miske zmiešame nasekaný tymian, balzamikový ocot, olej, med a primiešame na mesiačiky nakrájanú predvarenú červenú repu. Dobre premiešame, osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Zmes rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť asi na 30 minút do rúry vyhriatej na 200 °C.
- 3
V menšej panvici nasucho opečieme tekvicové semienka.
- 4
Šalátové lístky umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a naaranžujeme na taniere. Na ne poukladáme upečenú červenú repu, rozdrobíme čerstvý kozí syr, posypeme nastrúhanou citrónovou kôrou a opraženými tekvicovými semienkami. Podľa chuti osolíme, okoreníme a môžeme ešte poliať olivovým olejom.
Tiež teplý šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu