teplý šalát
teplý šalát

Jesenný teplý šalát s pečenou červenou repou

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 20. septembra 2022
Jesenný teplý šalát s pečenou červenou repou
Foto: Jana Štrbková

Teplý šalát s pečenou červenou repou vynikajúco chutí s akýmkoľvek lahodným mäkkým syrom , napríklad s mozzarellou, kozím camembertom či so syrom Zlato.

4
porcie
10 minút
príprava
30+30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 g miešaný (rukola, baby špenát, cvikla)
3 PL
250 g čerstvý
2 ČL čerstvý
2 ČL
3 PL
2 PL
1 PL nastrúhaná




Postup

  1. 1

    Neošúpanú červenú repu varíme vo vode asi 30 minút. Potom ju ošúpeme.

  2. 2

    V miske zmiešame nasekaný tymian, balzamikový ocot, olej, med a primiešame na mesiačiky nakrájanú predvarenú červenú repu. Dobre premiešame, osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Zmes rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť asi na 30 minút do rúry vyhriatej na 200 °C.

  3. 3

    V menšej panvici nasucho opečieme tekvicové semienka.

  4. 4

    Šalátové lístky umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a naaranžujeme na taniere. Na ne poukladáme upečenú červenú repu, rozdrobíme čerstvý kozí syr, posypeme nastrúhanou citrónovou kôrou a opraženými tekvicovými semienkami. Podľa chuti osolíme, okoreníme a môžeme ešte poliať olivovým olejom.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, mně by chutnalo.
zinnajdha
Máme radšej cviklový. Repa je veľmi sladká. Ale určite je chutný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia