Bábovka z kukuričnej polenty s citrónovou polevou

Martin Maslančík
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 25. februára 2019
Bábovka z kukuričnej polenty s citrónovou polevou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
30-35 minút
na 175 °C

Suroviny

1 hrnček (250 ml)
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
2 ks
štipka
1 bal.
štipka
30 g
Na polevu:
z 1/2 ks
300 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Vo väčšej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Do vyšľahanej zmesi pridáme múku, polentu, mlieko, olej, štipku soli, kypriaci prášok a sódu bikarbónu. Všetko spolu dobre premiešame. Takto pripravenú zmes vylejeme do naolejovanej a múkou vysypanej formy. Bábovku pečieme asi 30 – 35 minút pri 175 °C.

  2. 2

    Medzitým pripravíme medový sirup, ktorý si pripravíme tak, že zmiešame 150 ml vody s medom. Po dopečení polejeme bábovku medovým sirupom, necháme ju 15 – 20 minút vychladnúť a vyklopíme ju z formy.

  3. 3

    Bábovku ozdobíme cukrovou polevou, ktorú sme pripravili z práškového cukru a bielka, kde sme postupne prilievali citrónovú šťavu tak, aby vznikla výrazne sladká cukrová pena.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia