Bábovka z kukuričnej polenty s citrónovou polevou
Martin Maslančík
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 25. februára 2019
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 25. februára 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
príprava
30-35 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
1 hrnček (250 ml) |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
štipka |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
30 g |
|
Na polevu: | |
z 1/2 ks |
|
300 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Vo väčšej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Do vyšľahanej zmesi pridáme múku, polentu, mlieko, olej, štipku soli, kypriaci prášok a sódu bikarbónu. Všetko spolu dobre premiešame. Takto pripravenú zmes vylejeme do naolejovanej a múkou vysypanej formy. Bábovku pečieme asi 30 – 35 minút pri 175 °C.
- 2
Medzitým pripravíme medový sirup, ktorý si pripravíme tak, že zmiešame 150 ml vody s medom. Po dopečení polejeme bábovku medovým sirupom, necháme ju 15 – 20 minút vychladnúť a vyklopíme ju z formy.
- 3
Bábovku ozdobíme cukrovou polevou, ktorú sme pripravili z práškového cukru a bielka, kde sme postupne prilievali citrónovú šťavu tak, aby vznikla výrazne sladká cukrová pena.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu