Tento zákusok, myslím, netreba predstavovať. Medová klasika.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Medové cesto: | |
600 g |
|
120 g |
|
3 PL |
|
250 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
Krém: | |
1 konzerva (Salko) |
|
250 g |
|
1 balenie |
|
500 ml |
|
1 PL |
|
Na zdobenie: | |
nasekané |
|
Postup
-
1
Medové cesto: Maslo vložíme do hrnca, pridáme med a práškový cukor a za stáleho miešania necháme na miernom ohni rozpustiť. Do pohárika nalejeme ocot, pridáme sódu a zamiešame. Prilejeme k medovej zmesi. Trochu povaríme a necháme mierne vychladnúť. Po jednom pridáme vajíčka a dôkladne vyšľaháme.
- 2
Ešte teplú zmes nalejeme do misky s múkou a vypracujeme hladké cesto.
- 3
Cesto NENECHÁME odpočívať, pracujeme s ním ihneď. Rozdelíme ho na šesť rovnakých častí. Každú vyvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na veľkosť cca 22x28 cm.
- 4
Ešte keď je cesto surové, orežeme okraje a pláty upečieme. Orezané okraje cesta nechajte kľudne na papieri, nemusíte ich dávať preč. Len nech sú oddelené. Tie potom budeme potrebovať na zdobenie. Pečieme pri teplote 180 °C pár minút (4-5) podľa rúry, cesto je rýchlo hotové. Pláty necháme vychladnúť.
- 5
Krém: Maslo s cukrom vymiešame do peny.
- 6
Z mlieka a práškového pudingu uvaríme puding, po vychladnutí pridávame po lyžiciach do vyšľahaného masla.
- 7
Pridáme karalemové Salko a šľaháme, kým nezískame hladký krém.
- 8
Začneme natierať pláty krémom, na jednu vrstvu môžete dať aj opražené sekané orechy. Posledný plát a boky natrieme už len tenkou vrstvou krému. Vrch a boky posypeme nasekanými orechmi a rozmrvenými okrajmi upečeného cesta. Kto chce, môže pofŕkať čokoládou. Necháme odstáť pár hodín, najlepšie do druhého dňa.
Tiež medová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem Farbuska ❤️ Veľmi si vážim tvoje slová ❤️❤️❤️
No, kýbel treba veľký 🤣 Nestihla som ju odfotiť v reze, lebo ju zjedli ako kobylky 🙈
Díky za vyčerpávající a trefné odpovědi.