Medová torta
Medová torta

Marlenka

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, včera 10:03

Tento zákusok, myslím, netreba predstavovať. Medová klasika.

20-24
porcií
80 minút
príprava
4-5 minút
na 180 °C

Suroviny

Medové cesto:
600 g
120 g
3 PL
250 g
1 PL
1 PL
2 ks
Krém:
1 konzerva (Salko)
250 g
1 balenie
500 ml
1 PL
Na zdobenie:
 nasekané



Postup

  1. 1

    Medové cesto: Maslo vložíme do hrnca, pridáme med a práškový cukor a za stáleho miešania necháme na miernom ohni rozpustiť. Do pohárika nalejeme ocot, pridáme sódu a zamiešame. Prilejeme k medovej zmesi. Trochu povaríme a necháme mierne vychladnúť. Po jednom pridáme vajíčka a dôkladne vyšľaháme.

  2. 2

    Ešte teplú zmes nalejeme do misky s múkou a vypracujeme hladké cesto.

  3. 3

    Cesto NENECHÁME odpočívať, pracujeme s ním ihneď. Rozdelíme ho na šesť rovnakých častí. Každú vyvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na veľkosť cca 22x28 cm.

  4. 4

    Ešte keď je cesto surové, orežeme okraje a pláty upečieme. Orezané okraje cesta nechajte kľudne na papieri, nemusíte ich dávať preč. Len nech sú oddelené. Tie potom budeme potrebovať na zdobenie. Pečieme pri teplote 180 °C pár minút (4-5) podľa rúry, cesto je rýchlo hotové. Pláty necháme vychladnúť.

  5. 5

    Krém: Maslo s cukrom vymiešame do peny.

  6. 6

    Z mlieka a práškového pudingu uvaríme puding, po vychladnutí pridávame po lyžiciach do vyšľahaného masla.

  7. 7

    Pridáme karalemové Salko a šľaháme, kým nezískame hladký krém.

  8. 8

    Začneme natierať pláty krémom, na jednu vrstvu môžete dať aj opražené sekané orechy. Posledný plát a boky natrieme už len tenkou vrstvou krému. Vrch a boky posypeme nasekanými orechmi a rozmrvenými okrajmi upečeného cesta. Kto chce, môže pofŕkať čokoládou. Necháme odstáť pár hodín, najlepšie do druhého dňa.

Diskusia k receptu

haji
Hmm, pěkný recept i medovník. Chybí jediné, rozměr kýblu na nervy... jsi metodická, trpělivá a šikovná. Krásná práce! Ještě foto v reze by se hodilo.