prazdny

Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami

Hovädzie mäso

Zeleninu umyjeme, osušíme. Cuketu a mrkvu nakrájame na julienne spôsob.

prazdny

Morčacie závitky s gaštanmi a mangoldom s cuketovým rizotom

Hlavné jedlá

Morčacie prsia nakrájame a naklepeme 4 rezne po 150 g. Zvyšných 200 g zomelieme, pridáme vajcia, ...

prazdny

Masové kuličky

Bravčové mäso

Recept jsem objevila v Obrazové kuchařce Panoramy Čínská domácí kuchyně, autorky Thang Jüngling, Laděna...

prazdny

Cuketové špízy s mletým mäsom a so syrom

Bravčové mäso

V mise zmiešame mleté mäso, vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, majorán a kukuričnú strúhanku....

prazdny

Hokkaido noky s hovädzími guličkami na tekvicovej omáčke

Hovädzie mäso

Hokkaido noky: Polovicu z jednej veľkej hokkaido tekvice (alebo jednu malú) zbavíme jadierok, ošúpeme, nakrájame...

prazdny

Palacinky na slano s mäsovou plnkou

Hovädzie mäso

Ostal mi veľký plátok hovädzieho mäsa a orez z kuracieho i morčacieho mäsa z polievky. Roky...

prazdny

Teľací steak v citrónovej strúhanke s mrkvovým pyré

Hlavné jedlá

Citrónová strúhanka: V kuchynskom robote rozmixujeme strúhanku, kurkumu, citrónovú kôru, soľ a počas mixovania prilievame roztopené...

prazdny

Kuřecí stehno plněné kaštanovou nádivkou

Kuracie mäso

Nádivka: Rohlíky nakrájíme a zalijeme mlékem, promícháme a necháme nasáknout. Pak přidáme uvařené a nahrubo...

prazdny

Lístkové rolky plnené mäsom a zeleninou

Hovädzie mäso

Veľmi jednoduché na prípravu a skvelé na ten posledný deň pred nákupom na spotrebovanie akejkoľvek zeleniny....

prazdny

Teľacie „osso buco“ na bylinkových gnocchi

Hlavné jedlá

Zemiaky v šupke uvaríme, olúpeme ich a prelisujeme na kašu. Do prelisovaných zemiakov urobíme jamku, ...

prazdny

Kuracia pečeň so škvarkami

Kuracie mäso

Jednoduchú restovanú pečeň som obohatil podľa mojej predstavy a našich chutí. Vynikajúco zaúradovala i kombinácia údenej...

prazdny

Jahňacia korunka v pistáciovej kôrke s gratinovanými zemiakmi

Hlavné jedlá

To najlepšie z dobrého a najkrajšie z pekného... tak vyzerá stôl, ktorý starostlivo a s nadšením prestierajú...

prazdny

Lístkové taštičky s bravčovinou a jablkami

Bravčové mäso

Umyté a očistené bravčové mäso osolíme a okoreníme, vložíme do pripravenej nádoby a pečieme v rúre rozohriatej na...

prazdny

Pečeň na portskom víne s hruškovým ragú a tekvicovým chlebom

Hlavné jedlá

Tekvicový chlieb: Tekvicu prekrojíme, vyberieme semiačka a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, cesnak na plátky...

prazdny

Plnená králičia galantínka s koňakovou omáčkou a gratinom

Hlavné jedlá

Králičí chrbát umyjeme a rozdelíme na polovice. Z oboch vyrežeme po dva plátky mäsa, ktoré naklepeme...

prazdny

Pirohy z lístkového cesta plnené mäsom z roku 1989

Bravčové mäso

Recept podľa kalendára Gazdinka z roku 1989.

prazdny

Cannelloni s morčacím mäsom a so špenátom

Cestoviny

Po bohatom sviatočnom stole dobre padne hodovanie na trochu ľahší spôsob. Teda zo zdravších surovín spracovaných šetrnými technológiami, ktoré však určite zasýtia aj...

prazdny

Jahňacia roláda s kalerábovým pyré

Hlavné jedlá

Kaleráb, cibuľu a cesnak očistíme. Všetko nakrájame na väčšie kocky. Do hrnca dáme mlieko a pridáme...

prazdny

Kuracina s hubami pod lístkovou pokrievkou

Kuracie mäso

Kuracie prsia nakrájame, osolíme, okoreníme a posypeme údenou paprikou. Opražíme spolu so slaninou nakrájanou na kocky.

prazdny

Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom

Bravčové mäso

Bravčovú sviečkovicu osolíme, okoreníme, opečieme a dáme do rúry pri nízkej teplote asi 80 °C piecť 20 minút....