Cuketové špízy s mletým mäsom a so syrom

Anna Červenková a Dušan Lakatoš
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 13. novembra 2020
Cuketové špízy s mletým mäsom a so syrom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g mleté
1 ks
300 g
200 g
1 PL
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V mise zmiešame mleté mäso, vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, majorán a kukuričnú strúhanku. Z tejto zmesi vytvarujeme guľky s priemerom cca 4–5 cm. Cuketu nakrájame na kolieska cca 1,5–2 cm hrubé.

  2. 2

    Na drevenú špajdľu napichujeme striedavo kolieska cukety a guľky mletého mäsa. Špíz začíname a končíme kolieskom cukety.

  3. 3

    Špízy poukladáme na vymastený plech, posypeme ich strúhaným syrom a dáme piecť do rúry na 180 stupňov asi 20–30 minút. Ako prílohu môžeme podávať pečené zemiaky a pečenú tekvicu.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Mleté mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre