Cuketové špízy s mletým mäsom a so syrom
Anna Červenková a Dušan Lakatoš
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 13. novembra 2020
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 13. novembra 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20-30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
500 g mleté |
|
1 ks |
|
300 g |
|
200 g |
|
1 PL |
|
štipka |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V mise zmiešame mleté mäso, vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, majorán a kukuričnú strúhanku. Z tejto zmesi vytvarujeme guľky s priemerom cca 4–5 cm. Cuketu nakrájame na kolieska cca 1,5–2 cm hrubé.
- 2
Na drevenú špajdľu napichujeme striedavo kolieska cukety a guľky mletého mäsa. Špíz začíname a končíme kolieskom cukety.
- 3
Špízy poukladáme na vymastený plech, posypeme ich strúhaným syrom a dáme piecť do rúry na 180 stupňov asi 20–30 minút. Ako prílohu môžeme podávať pečené zemiaky a pečenú tekvicu.
Tiež Špízy:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu