Morčacie závitky s gaštanmi a mangoldom s cuketovým rizotom
Matej Homola
šéfkuchár Hotela The Grand Vígľaš****, 18. marca 2019
šéfkuchár Hotela The Grand Vígľaš****, 18. marca 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
800 g |
|
200 g predvarené |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
Cuketové rizoto: | |
400 g |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
200 ml |
|
80 g strúhaný |
|
1 l |
|
1 ks |
|
|
|
100 g |
|
100 ml |
|
|
Postup
-
1
Morčacie prsia nakrájame a naklepeme 4 rezne po 150 g. Zvyšných 200 g zomelieme, pridáme vajcia, smotanu, rozmixujeme, pridáme soľ, korenie, nasekaný mangold, nasekané gaštany.
- 2
Zmes natrieme na rezne, zrolujeme, zabalíme do fólie a alobalu. Dáme variť do vriacej vody na 40 minút.
- 3
Rizoto: Cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme na masle, pridáme cuketu a ryžu arborio. Chvíľu restujeme, zalejeme vínom a vývarom a necháme vrieť na slabom ohni. Pridáme šafran a varíme 16 – 18 minút. Pridáme nastrúhaný parmezán, maslo, posekanú petržlenovú vňať a 100 ml smotany na zjemnenie. Dochutíme soľou.
Tiež závitky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu