Bravčová sviečkovica
Bravčová sviečkovica

Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom

Ivan Štefula
šefkuchár penziónu Formula v Trenčíne, 10. júla 2018
Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

600 g
100 ml
300 g (varené)
50 g
10 g
2 ks
400 g
300 g
600 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Bravčovú sviečkovicu osolíme, okoreníme, opečieme a dáme do rúry pri nízkej teplote asi 80 °C piecť 20 minút.

  2. 2

    Závin: Na urestovanú cibuľu s cesnakom pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky. Necháme trochu vychladnúť a pridáme nasekané oškvarky a vajce. Všetko premiešame a položíme na vyvaľkaný plát cesta, zrolujeme, potrieme vajíčkom a dáme piecť.

  3. 3

    Omáčka: Z hnedého cukru pripravíme karamel, do ktorého vylejeme pivo a necháme omáčku vyvariť do prijateľnej hustoty.

Diskusia k receptu