Mäsové rolky
Mäsové rolky

Orientálne mäsové rolky

vevericka - fotkavevericka, 3. septembra 2018
Orientálne mäsové rolky
Foto: Vevericka

Mäsové rolky s príchuťou Orientu vzhľadom pripomínajúce bernské párky. Recept si sám vymyslel môj manžel. Vďaka koreniu mäsko chutí tak trochu turecky. Avšak naopak vďaka bravčovému mäsu sa ťažko dá označiť ako z tureckej kuchyne. Napriek tomu by som ho tam zaradila, veď mäso a šunku si môže každý nahradiť akou chce. Ako prílohu sme urobili pečené zemiaky s cibuľou a červenou paprikou, bolo to vynikajúce a fotku som urobila až na záver, preto porcia vyzerá smiešne malo.

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

750 g mleté
200 g
200 g
1 ČL
1 ČL
1 ČL
4 zrnká
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso zmiešame s koreninami, soľou a strúhankou. Kúsok syra obalíme mäsom a zabalíme do plátku šunky. Rolky naukladáme na suchý pekáč a podlejeme vodou. Pečieme na 200 stupňov asi 1 hodinu.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: